CIRLIGEA: O STRADA LUMINATA EXCESIV TIMP DE O LUNA SI O SCENA PE CARE SE DANSEAZA NU INSEAMNA CA BRAILENII O DUC MAI BINE

Consilierul judetean Florin Cirligea (PNL) este de parere ca administratia braileana incearca sa ia ochii cetatenilor cu manifestarile distractive organizate pe final de an, precum si cu iluminatul de sarbatori, astfel incat oamenii sa uite ca strazile sunt pline de gropi, ca orasul de plin de gunoaie si de caini maidanezi si ca taxele si impozitele se maresc in 2018.

Cirligea spune insa ca acest tip de activitati culturale nu rezolva problemele majore ale comunitatii si ca nu toti oamenii nu se lasa pacaliti “printr-o strada luminata excesiv (aluzie la Calea Calarasilor – n.r.) – intr-adevar, nu arata rau, dar este ca un semi-kitsch, asa -, si o scena pe care danseaza o trupa. Tot dansam, dansam, dansam… Daca credeti ca cu 2 dansuri populare si cu o strada luminata o luna, acesta inseamna o schimbare in bine a nivelului de trai al brailenilor, lumea se inseala. Lumea, intr-adevar, e bucuroasa, se duce, se uita, casca gura pe-acolo.

Eu am trecut de vreo cateva ori asa, repede, in masina: aceleasi dansuri… Probabil ca nu ma prea pricep eu la dansuri populare, dar in opinia mea, sa dansezi pe scena acolo nu are nicio legatura cu… E aceeasi problema, ca <<mintim poporul cu televizorul>>: ce bine o ducem noi, toata lumea e vesela si danseaza. Eu as propune sa dansam in fiecare zi, sa ne veselim, ca sa uitam de gropi, sa uitam de subdezvoltare economica, ca se maresc impozitele.

Mai grav este ca pe cei care nu platesc impozite nu prea ii intereseaza aceste mariri de impozite, pentru dumnealor este aceeasi problema; ori ca-l facem 10% impozitul, ori ca-i 1%, nu conteaza, danseaza”.