DANAILA: AM AJUNS ORASUL FINILOR. NOUL PREFECT SI-A INCEPUT MANDATUL CU STANGUL. INTELEG CA A FOST ANGAJAT PE PRINCIPIUL PREFECTULUI OBREJA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este de parere ca noul prefect al Brailei, George Adrian Paladi (foto), si-a inceput mandatul cu stangul, din mai multe motive. Unul este acela ca Paladi a fost pus in functia de prefect de nasul sau de cununie, premierul Mihai Tudose, ceea ce este de natura sa ridice semne de intrebare de la bun inceput. In al doilea rand, spune Danaila, faptul ca Paladi a lucrat in mediul privat, dupa care a fost angajat la Autoritatea pentru Protectia Consumatorului, devenind astfel functionar public, ridica alte semne de intrebare.

Mai concret, liberalului i se pare ca “scenariul” seamana mult cu cel al carui actor principal a fost Gheorghi Obreja, care a fost facut peste noapte politist comunitar in comuna Tarlungeni, ca sa devina functionar public si sa poata fi numit mai apoi in functia de prefect (din care ulterior a plecat acoperit de ridicol): “Am inteles ca a fost angajat pe principiul prefectului Obreja, tot asa, a fost angajat acolo ca sa vina sa ocupe functia de prefect. Poate ar fi fost mai bine sa dea Codul Administrativ si sa puna prefectul direct politic, sa-si asume fiecare partid la nivel de guvernare si fiecare guvern sa-si asume prefectul, in loc sa faca tot felul de miscari din astea bagate prin usa din spate – <<hai sa deschidem usa din dos, sa-l bagam!>>.

Nu-l cunosc, dar chiar daca este de buna credinta acest domn Paladi,  chiar daca e un profesionist in activitatea pe care a desfasurat-o, modul in care a intrat si in care a fost desemnat pentru aceasta functie ii creeaza prejudicii de imagine, in primul rand lui. Din start, incepe cu stangul acest mandat. Oricat de bun ar fi si oricat de multe ar sti, el incepe cu stangul acest mandat. Si asta nu din cauza lui, ci din cauza modului in care cei de la PSD inteleg sa actioneze.

Am vazut ca este si finul premierului Tudose. Am ajuns orasul finilor… Toti membrii marcanti ai PSD si-au promovat finii in diferite functii. Am ramas cu domnul Tudose, care cred ca a ales un moment in care dezbaterile pe legile justitiei capteaza tot spatiul public si a ales sa faca numirea asta acum – pentru ca de 6 luni a avut timp sa faca numirea, dar probabil ca a asteptat un moment de-asta in care se inflameaza toata lumea si poate nu se mai discuta despre subiect. Dar am vazut ca stirea a ajuns la nivel national.

Nu-l cunosc pe domnul Paladi si n-as vrea sa ma pronunt asupra calitatilor personale, dar modalitatea prin care a ocupat aceasta functie este de natura sa-i prejudicieze imaginea. Ii va trebui mult timp sa demonstreze ca este un om capabil si ca face fata acestei functii si sa stearga pata pe care o are acum pe obraz, din acest motiv. Adica am mai trait experienta asta cu domnul Obreja si a fost una nefericita…”.