DANAILA: BOTEA I-A FACUT SA SE CRISPEZE PE CEI DE LA PSD. N-A INTELES CA PND, ALDE SI PMP NU TREBUIE DECAT SA ASCULTE CE LE DICTEAZA PSD

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca PND-istul Bogdan Botea (foto) va fi determinat sa renunte la propunerea facuta in cea mai recenta sedinta a CLM, privind scutirea persoanelor sub 18 ani de plata taxei pentru salubritate. Botea a propus, de asemenea, ca taxa pe salubritate platita de persoanele majore sa creasca, astfel incat sa se colecteze aceeasi suma totala de la populatia din municipiu, ca si pana acum. Consilierul PND este de parere ca nu este doar imoral, ci si ilegal sa obligi minorii sa plateasca taxe si le-a cerut alesilor din CLM sa se gandeasca ce efort financiar este pentru familiile cu multi copii, sau pentru mamele singure care au multi copii.

In sedinta amintita, Botea a fost sfatuit sa initieze un proiect de hotarare pe aceasta tema, acesta urmand sa fie analizat si votat de consilieri, insa a fost evident ca primarul Marian Dragomir (PSD) nu este de acord cu o astfel de idee.

In ceea ce-l priveste, Alexandru Danaila crede ca varianta cea mai buna pentru cetateni nu este scutirea minorilor de la plata taxei si marirea ei pentru persoanele majore, ci reducerea taxei de salubritate la valoarea dinainte de intarea in vigoare a taxei de mediu (care acum este suspendata) – ceea ce liberalii au propus de mai multe ori in acest an, dar majoritatea PSD-ALDE-PND a refuzat.

In orice caz, pentru liberal este clar ca Bogdan Botea va fi determinat sa renunte la aceasta intiativa si sa inteleaga ca aliatii social-democratilor nu trebuie sa aiba idei, ci doar sa asculte si sa voteze ce le dicteaza PSD-ul: “Din pacate, noi incercam sa facem ceva de ceva  timp, iar cei de la PSD se opun cu toate fortele pe care le au, se abtin, nu introduc proiectele pe ordinea de zi.

Cand un partener din majoritatea din CLM a facut o asemenea propunere, cei de la PSD s-au crispat un pic, probabil, si sunt convins ca toate celelalte partide din CLM vor fi determinate sa renunte la aceasta propunere. Pentru ca aliatii PSD din majoritatea formata in CLM si in CJ nu au de facut altceva decat sa asculte ce le dicteaza PSD-ul, nimic altceva. Nu vad cum ar putea sa vina cineva  cu o initiativa…”.