DANAILA, DESPRE SCHIMBAREA PREFECTULUI: NU-I PENTRU CINE SE DORESTE, E PENTRU CINE SE NIMERESTE. NU STIU CE-I IN SUFLETUL LUI FLORIN MIRCEA ACUM…

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este de parere ca modul in care a fost numit noul prefect al Brailei, George Adrian Paladi, in conditiile in care unii dintre liderii PSD locali au aflat acest lucru dupa sedinta de Guvern, din alte surse, este o dovada ca in PSD Braila exista tabere aflate in conflict.

Chiar daca sefii PSD Braila nu recunosc ca in filiala lor exista conflicte sau tabere, Danaila spune ca lucrurile sunt evidente: premierul Mihai Tudose si-a numit finul – o persoana complet necunoscuta in spatiul public – in aceasta functie, in conditiile in care de luni de zile se vorbeste despre Florin Mircea ca viitor prefect – nume confirmat de social-democrati -, iar unii dintre sefii PSD Braila au fost surprinsi sa afle aceasta veste.

Liberalul sustine ca numirea prefectului a fost pe principiul “Nu-i pentru cine se doreste, e pentru cine se nimereste”:  “Toata lumea ne acuza pe noi, cei de la PNL, ca am avut tot felul de conflicte in interior. A venit si randul celor de la PSD. Cand nu mai ai cu cine sa te certi si incepi sa te certi cu colegii de partid…

Ei incearca sa mascheze: <<Nu-i nimic, toti suntem de acord cu prefectul, totul este bine, tot e frumos>>. In interiorul filialei PSD Braila, dar si la nivel national, sunt conflicte majore.

Daca vreti, asta cu schimbarea prefectului este la fel ca atunci cand s-au anuntat alegeri in PSD Braila: cand au fost  2 candidati, nu s-au mai facut alegerile. Adica la PSD trebuie sa fie candidat unic. Aici (in cazul schimbarii prefectul – n.r.) a fost un candidat, al doilea n-a aparut, intr-adevar, s-a discutat incontinuu despre aceasta schimbare si cand colo, ce se intampla? Nu-i pentru cine se doreste, e pentru cine se nimereste, da? A venit un alt candidat. Deci exact ca la alegeri. Fara cearta, fara scandal, fara nimic, toti suntem fericiti…

Nu stiu domnul director Mircea Florin acum ce-i in sufletul dansului, pentru ca dansul se pregatea de aceasta functie si pana la urma era o chestiune asumata de partid, era cunoscuta de toata lumea, n-ar fi fost o surpriza lucrul asta. Chiar dupa sedinta de Consiliu Judetean am avut o discutie scurta cu dansul despre acest subiect, ca urma sa devina prefect”.

Intrebat daca Mircea i-a confirmat in acea discutie ca urma sa fie numit prefect, Danaila a spus ca asa s-a intamplat si ca social-democratul avea planuri in acest sens.