DANAILA: DIN CALCULELE NOASTRE, PRIMARIA BRAILA VA PIERDE IN 2018 PESTE 10 MILIOANE DE EURO, DIN CAUZA “REVOLUTIEI FISCALE” FACUTE DE PSD

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca politica fiscala pe care o are la nivel local PSD, ce include un nivel maxim de impozitare pentru firmele care produc, va avea efecte negative asupra dezvoltarii municipiului si judetului. Danaila spune ca la Braila, majoritatea formata din PSD si aliatii sai a fost nevoita sa mareasca taxele la nivel de municipiu si judet pentru anul 2018, pentru ca la centru, acelasi PSD a facut asa-zisa “Revolutie fiscala”, ce a afectat grav bugetele primariilor.

Ca atare, spune liderul liberal, CLM si CJ Braila nu au avut alta solutie decat sa-si rotunjeasca veniturile prin majorarea taxelor si impozitelor locale: “Asa-zisa revolutie fiscala pe care Guvernul a facut-o are repercusiuni acum si la nivel local. PSD a adoptat o HG care reglementeaza finantarea Primariilor si banii care ajung la primarii din  impozitul pe profit, iar acum, primariile, si Primaria Braila, in speta, se vede nevoita sa majoreze taxele si impozitele, pentru ca nu au bani sa constituie bugetul. Din calculele noastre, Primaria Braila pierde peste 10 milioane de euro din bugetul propriu. Tinand cont ca partea de functionare a Consiliului Local depaseste 50% din intreg bugetul, inseamna ca partea de dezvoltare, zona de investitii – care si asa este deficitara – va avea de suferit cu peste 25% din bugetul anului acesta. Deci peste un sfert din banii care anul asta erau destinati investitiilor – asta este estimarea noastra, asteptam sa vedem si ce se intampla cu bugetul, efectiv -, anul viitor vor fi pierduti.

Printr-o incercare disperata, primarul si cei de la PSD incearca sa majoreze taxele, pentru ca la previziunile bugetare sa umfle un pic veniturile. Cam asta este solutia…

Nu este o solutie sa impozitezi firmele care produc, producatorii care au angajati, care au spatii de productie! Au mers pe cotele maxime de impozitare. Noi nu sustinem acest demers si este important ca toti oamenii sa inteleaga: vom face o campanie de constientizare in perioada urmatoare, pentru ca sunt societati care daca aveau de gand sa vina sa investeasca la Braila, sa deschida spatii de productie – exact ce aveam nevoie, ca oamenii sa-si gaseasca locuri de munca -, e posibil sa se gandeasca de 2 ori sau chiar sa nu mai vina, pentru ca impozitele sunt la nivelul maxim prevazut de Codul fiscal, la Braila”.

Precizam ca atat presedintele CJ Braila, cat si primarul municipiului au tinut sa sublinieze, in sedintele in care s-au votat taxele si impozitele pe anul 2018, ca acestea s-au marit cu rata inflatiei.