DANAILA: E POSIBIL CA PRIMARIA SA DECONTEZE SI GUNOIUL PRODUS DE SOCIETATI COMERCIALE, FIINDCA NU SUNT VERIFICATE FIRMELE DE SALUBRITATE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera suspect faptul ca in contextul in care numarul locuitorilor municipiului scade, cantitatea de gunoi colectata de la populatie creste de la un an la altul. Danaila banuieste ca ar putea fi vorba despre manevre ilegale facute de firmele de salubrizare, care atunci cand se duc la groapa ecologica de la Muchea ar declara ca deseuri colectate de la populatie si o parte dintre deseurile ridicate de fapt de la societatile comerciale. Astfel, spune liberalul, operatorii ar incasa bani de doua ori, pentru aceeasi cantitate de gunoi: o data de la firmele de unde il ridica si a doua oara de la Primarie, dupa ce duc deseurile la Muchea si le declara ca fiind colectate de la populatie.

Danaila spune ca astfel de manevre se pot face doar fiindca Primaria nu verifica firmele respective foarte atent, pentru a se asigura ca nu se deconteaza din bani publici si gunoiul produs de firme sau diverse institutii, in niciun caz de la populatie: “Practic, este posibil ca Primaria sa plateasca niste cantitati mai mari de gunoi doar pentru ca sunt duse la groapa de gunoi si cantitati de gunoi colectate de la societati comerciale. I-am transmis chestiunea asta domnului primar si nu stiu ce masuri s-au luat pana acum, cum au fost verificate masinile daca intr-adevar transporta doar gunoi care trebuie decontat la Primarie sau nu si in ce masura exista o complicitate cu aceste firme de salubrizare despre care noi incercam sa atragem atentia ca nu respecta regulamentul de organizare si functionare, caietul de sarcini al acestui serviciu si pe care de fapt primarul le mangaie pe crestet si le lasa sa functioneze mai departe in aceleasi conditii.

Traim intr-un oras care este departe de a fi curat, traim intr-un oras care este chiar plin de gunoaie. Si lucrul asta se pare ca nu deranjeaza pe nimeni din administratia publica”.