DANAILA: FUNCTIONARII DE LA CJ NU-SI FAC TREABA SI ASTFEL, AJUNG SA FACA ABUZURI. SA NU SPUNA CA AM AJUNS IN ALTA ZONA DIN CAUZA NOASTRA!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este nemultumit ca la cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean nu s-a introdus pe ordinea de zi proiectul  de hotarare ce viza eliminarea taxei pe apa de ploaie, initiat de liberali. Danaila acuza conducerea CJ ca a manevrat lucrurile special in acest scop, fiindca PSD prefera sa nu respinga pe fata un proiect sensibil pentru cetateni, dar nici nu vrea sa accepte eliminarea acestei taxe, fiindca s-ar reduce substantial bugetul CUP Dunarea, care este condus de niste social-democrati. Ca atare, spune liberalul, conducerea CJ s-a folosit de o gaselnita – a refuzat sa introduca proiectul pe ordinea de zi, pe motiv ca a cerut  avize de la diverse institutii: “La Consiliul Judetean este cu totul alta situatie decat la Consiliul Local Municipal, una mult mai grava. Nici macar nu introduce in dezbatere publica, in sedinta de Consiliu, proiectele pe care noi le initiem. Deci in afara de faptul ca este o bataie de joc la adresa noastra – dar asta conteaza mai mult sau mai putin, in confruntarea politica -, este o grava abatere de la normele legale in vigoare cu privire la procedura actelor administrative. Si pe aceasta cale vreau sa atrag atentia tuturor celor care sunt implicati. Am spus o data, am spus de 2 ori, am spus de 3 ori: propuneti spre dezbatere proiectele noastre! Lucrurile o iau intr-o directie total gresita. Oamenii de la CJ nefacandu-si treaba, ajung sa faca abuzuri.

Deci noi am depus procedural o hartie la CJ care inseamna o propunere spre dezbatere si ni se spune ca au trimis-o la diverse institutii, sa ia avize. La CLM nu se intampla treaba asta; la CLM sunt introduse pe ordinea de zi, dar sunt respinse. La CJ le este frica probabil sa le respinga si atunci spun “Lasa, ca mai bine o dam pe functionarii de la CJ, care sa plimbe documentul de la unii la altii si sa spuna ca nu se poate”. Va spun ca este un abuz ceea ce se intampla. Si vreau sa se trezeasca si ei la realitate, ca sa nu spuna dupa aceea ca am ajuns in alta zona din cauza noastra.

Nu, este un abuz! Sa se dezbata proiectele, sa le supuna la vot si politic sa-si asume rezultatul votului, pentru ca au majoritatea astazi. Sau sa voteze alaturi de propunerile noastre si atunci nu va mai exista niciun fel de polemica pe tema asta”.

Presedintele PNL Braila precizeaza insa ca nici la CLM lucrurile nu sunt foarte corecte, pentru ca boicotarea initiativelor PNL se face prin alte mijloace. Spre exemplu, spune Danaila, cand este vorba despre acelasi tip de proiect, functionarii din Primarie o data dau aviz pozitiv si alta data dau aviz negativ, dupa cum este interesul primarului Marian Dragomir: “Este incredibil cum poti sa primesti un raport negativ, in conditiile in care domnul primar a fost delegat in Adunarea Generala de la ADI Dunarea in urma unei hotarari de Consiliu! O hotarare de CLM data anul trecut si care are raport favorabil pentru delegarea domnului primar sa participe la sedintele ADI Dunarea, in calitate de reprezentant al CLM. Acum am primit un raport negativ, prin care se spune ca domnul primar nu poate fi mandatat sa faca o propunere in ADI Dunarea. Deci este un nonsens!

Pe de o parte, la CJ se face un abuz, pentru ca nu sunt dezbatute proiectele in termenul legal, iar pe de alta parte, la Primarie se face un abuz, in sensul in care rapoartele sunt prezentate catre CLM o data cu aviz favorabil, o data cu aviz nefavorabil, dupa cum doreste domnul primar, in functie de situatia politica pe care o traverseaza. Lucrurile ar trebui tratate cu maxima seriozitate. Nu poti sa spui o data da si o data nu!”.

Declaratia integrala a presedintelui Danaila pe aceasta tema, aici: