DANAILA: LA CJ S-AU OPRIT NUMERE LA REGISTRATURA. ESTE ILEGAL. ESTE O INFRACTIUNE, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, este convins ca liberalii le-au “stricat” unora Sarbatorile de iarna, prin declaratiile facute ieri in plenul CJ si prin faptul ca au semnalat nereguli grave pe care le fac anumite persoane din conducerea institutiei. Danaila isi mentine opinia exprimata ieri, in sedinta CJ, legata de faptul ca modul in care s-au intocmit unele proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi se poate incadra la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals si spune ca  cei care se preteaza la asemenea lucruri ar trebui sa se gandeasca mai bine, fiindca si pe vremea fostului presedinte CJ Gheorghe Bunea Stancu (PSD) se proceda la fel, iar dupa un timp, a intrat pe fir DNA-ul.

Liberalul face referire, concret, la faptul ca la mai multe proiecte de hotarare aflate pe odinea de zi a sedintei de ieri, in documentie erau invocate ca baza legala adrese si aprobari care urmau sa fie primite in viitor. Mai exact, intr-un document emis intr-o anumita zi, erau invocate ca baza legala documente ce au fost primite/datate/ inregistrate oficial 4 sau 5 zile mai tarziu.

Danaila vorbeste despre faptul ca liberalii “au stricat Sarbatorile” unora, pentru ca dupa ce consilierii PNL, in mod de protest, au parasit ieri sala, presedintele Iulian Chiriac a comentat ca acestia sunt precum Grinch – personajul morocanos care strica sarbatoarea Craciunului.

“Eu cred ca am stricat Sarbatorile unora cu interventia noastra de ieri si sunt convins ca am facut lucrul asta, pentru ca lasand la o parte chestiunile care tin de Mos Craciun, de gradinita, de vasta pana in 10-12 ani, noi discutam aici de un fals, un fals in CJ, un fals care genereaza prejudicii, prejudicii care nu sunt recuperate de nimeni si sunt platite din banii nostri. Din bugetul CJ se platesc toate cheltuielile pe care le genereaza astfel de hotarari.

Eu am fost viceprimar 6 ani si am vazut destul de multe proiecte de hotarare. La acest proiect de hotarare, la inceput, in dreptul numarului Hotararii CJ, se trec puncte, puncte, urmand sa se completeze – sunt informatii necunoscute la momentul inregistrarii documentului respectiv. Problema este de ce in dreptul acestor adrese s-au trecut deja numerele. Si e un singur motiv: pentru ca documentul a avut un numar de inregistrare oprit la Registratura si a fost redactat ulterior, pe data de 18. Si este ilegal.

Cine a facut asa ceva? Cine a oprit numarul la Registratura? Cine a redactat documentul ulterior? De ce am ajuns in aceasta situatie? Astea sunt niste intrebari la care chiar daca vom primi un raspuns la fel cum s-a intamplat ieri in CJ, fondul problemei ramane.

Din punctul meu de vedere este un fals. Si am spus lucrul asta. Sunt convins ca am facut ceva deranj la CJ cu chestiunea asta. Este ilegal. Este o infractiune, din punctul meu de vedere. Si astea sunt chestiuni care acum sunt luate in deradere, asa cum se intampla si pe vremea lui Stancu, cand la CJ… <<hai, mai, las’ ca stiu eu ce fac, treceti mai departe!>> si ulterior l-au ajuns din urma niste chestiuni de genul asta”, a declarat Danaila.