BRAILA ARE UN NOU PREFECT: GEORGE ADRIAN PALADI

Madalina Cochino a fost schimbata astazi din functia de prefect al Brailei, printr-o decizie a Guvernului Tudose, in locul acesteia fiind numit George Adrian Paladi.

Desi nu este un nume cunoscut in spatiul public, George Adrian Paladi (membru vechi al PSD) este functionar public, el avand aceasta calitate pe care Florin Mircea, directorul Administratiei Zona Libera Braila – preferatul PSD pentru postul amintit – nu o avea. Prin sustinerea lui Paladi in functia amintita, conducerea PSD Braila pare sa continue seria optiunilor care au “intinerit” garnitura sefilor din administratia locala. Dupa primarul Marian Dragomir si presedintele CJ, Iulian Chiriac, Paladi este o noua nominalizare din randul tinerilor social-democrati, acesta fiind chiar mai tanar decat seful judetului.

Precizam ca odata numit prefect, George Adrian Paladi nu mai poate face parte din PSD. Mentionam ca acesta a activat si in mediul privat, pentru o perioada.

Potrivit surselor in interiorul PSD Braila, social-democratii nu au mai fost dispusi sa astepte schimbarea legislatiei, astfel incat prefectii sa poata fi numiti si din randul persoanelor care nu sunt functionari publici, caz in care Florin Mircea putea deveni reprezentantul Guvernului in teritoriu. In acest context, conducerea PSD a preferat sa nominalizeze in locul Madalinei Cochino o alta persoana care sa ocupe functia respectiva, urmand ca in momentul in care se schimba legea, sa se ia o decizie: ramane in functie Paladi sau este schimbat cu Florin Mircea.

In perioada mandatului sau, de la inceputul anului 2016 si pana in prezent, prefectului Cochino nu i s-au reprosat niciodata chestiuni de natura sa justifice schimbarea sa din functie, aceasta fiind o decizie strict politica.