DRAGOMIR: NU PUTEM CONTABILIZA CAT GUNOI FACE UN COPIL, COMPARATIV CU UN ADULT. DEPINDE: UNII AU PAMPERS, ALTII NU AU PAMPERS

Primarul Marian Dragomir nu are inca o opinie foarte clara cu privire la propunerea facuta la cea mai recenta sedinta a CLM Braila de catre consilierul Bogdan Botea (PND), privind scutirea minorilor de plata taxei pentru salubritate si majorarea taxei pentru persoanele majore, astfel incat per total, suma colectata de la populatie sa ramana aceeasi.

Dragomir a declarat astazi ca nu stie exact daca aceasta varianta este legala sau nu, cei care urmeaza sa se pronunte fiind juristii. Edilului sef spune insa ca a auzit in ultimele zile opinii pro si contra si i se par “echilibrate” si unele, si altele, asa incat “nu ar putea sa incline balanta intr-o parte sau in alta”, la acest moment: “E o propunere a dansului, va trebui sa o justifice din punct de vedere legal, Consiliul o va analiza. Cei care au multi copii vor fi foarte fericiti, cei care nu mai au copii vor fi foarte suparati. Vom crea o discutie foarte mare in municipiul Braila, vizavi de acest lucru; nu stiu, n-as vrea sa ma pronunt inca.

Acum, de fapt, ce realizam noi: mutam o taxa de la unele persoane pe alte persoane – pentru ca ea tot trebuie platita. E o taxa care schimbata, va genera foarte multe discutii pro si contra in municipiul Braila”.

Intrebat daca este de acord, totusi, cu faptul ca un copil produce mai putin gunoi decat un adult, primarul a raspuns: “Nu putem sa contabilizam. Depinde de varsta copilului: poate avea Pampers, poate sa nu aiba Pampers”.