DRAGOMIR: NU SE VA MAJORA TAXA DE SALUBRITATE IN 2018. NOI VREM SA O REDUCEM

Brailenii nu vor plati in 2018 o taxa de salubritate mai mare decat cea actuala. Este asigurarea data astazi de primarul Marian Dragomir, care spune ca nu exista niciun risc sa se majoreze taxa amintita in 2018, chiar daca firma “Tracon” vrea sa mareasca tariful de depozitare a gunoiului la groapa ecologica de la Muchea. Dragomir sustine ca isi doreste chiar ca taxa de salubritate sa scada in 2017, insa trebuie facute calculele foarte atent, astfel incat suma adunata de la populatie sa acopere toate cheltuielile ce tin de colectarea si depozitarea deseurilor.

“Pana in prezent, le-am spus celor de la <<Tracon>> ca nu suntem de acord cu majorarea tarifului”, sustine edilul sef, care admite insa ca Municipalitatea nu are alta varianta decat groapa de la Muchea, pentru a depozita gunoiul, asadar este la mana firmei “Tracon”. “Ei trebuie sa justifice foarte bine aceasta majorare, deoarece sunt intr-un contract”, mai spune primarul.

Am insistat pe aceasta tema, intrebandu-l pe Dragomir daca legal, Municipalitatea are posibilitatea sa forteze “Tracon” sa mentina acelasi tarif in continuare, iar acesta a admis ca nu poate decat sa negocieze cu reprezentantii firmei, sperand sa-i convinga sa pastreze tariful actual: ”Din punctul meu de vedere, astfel de lucruri s-au mai intamplat si in trecut, inclusiv in mandatul meu am mai avut discutii privind cresterea tarifului si nu am fost de acord atunci. Si tariful nu a crescut. Alta data a mai fost majorat un pic. Mizez pe o intelegere amiabila”.