DRAGOMIR: TREBUIE SA ACCEPTAM FAPTUL CA PREFECTII VIN SI PLEACA POLITIC. NOUL PREFECT AL BRAILEI ARE 38 DE ANI SI ESTE INGINER

Noul prefect al Brailei, George Adrian Paladi, are 38 de ani si aproape 20 de ani de activitate politica in PSD. Chiar daca oficial a parasit partidul in luna martie a acestui an, cand s-a mutat la Bucuresti, unde a fost angajat la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Paladi este cadru vechi si de incredere al partidului. Sau mai bine zis, este om de incredere al premierului Mihai Tudose, cu care are o relatie foarte apropiata de ani de zile.

Primarul Brailei, Marian Dragomir, si-a amintit astazi cu nostalgie de vremurile in care s-a inscris in PSD, cand l-a gasit pe Paladi la organizatia de tineret: “Eu m-am inscris in PSD in anul 1999; atunci l-am gasit la organizatia de tineret a PSD. O perioada lunga de timp a activat la organizatia de tineret, apoi s-a indreptat catre activitatea privata, a avut societati in mai multe domenii de activitate: comert, cereale, lucrari constructii, etc. Acum lucreaza la Bucuresti, la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, este functionar public. Nu mai este membru de partid din primavara acestui an. Este brailean, la Bucuresti sta efectiv din primavara acestui an, dar pana atunci a desfasurat toata activitatea in municipiul Braila. Este tanar, 38 de ani, foarte deschis, poate mai comunicativ decat mine. Este inginer”.

Intrebat ce-l recomanda pe Paladi pentru functia de prefect, edilul sef a raspuns:  “Sunt mai multe aspecte care-l recomanda. As putea sa spun activitatea din mediul privat, as putea sa spun ca implicarea si experienta pe care a dobandit-o. La fel pot spune si de faptul ca a lucrat si in public o perioada de timp si cred ca la moment dat, trebuie sa acceptam faptul ca prefectii vin si pleaca politic”.

Marian Dragomir i-a multumit astazi pentru activitatea sa fostului prefect: ”Doamnei prefect Madalina Cochino vreau sa-i multumesc pentru colaborarea pe care am avut-o pana in prezent, sa o felicit pentru activitatea pe care a desfasurat-o la Prefectura, sa-i doresc mult succes, iar noului prefect ii doresc, de asemenea, sa fie foarte deschis, transparent, comunicativ, sa aiba o relatie buna cu toate autoritatile si foarte mult succes in activitatea pe care o desfasoara la Prefectura”.

Precizam ca odata cu instalarea oficiala a noului prefect, Madalina Cochino va reveni la postul sau de la Primaria municipiului, iar Dragomir ii va fi sef.

Intrebat daca a mai vorbit in ultimele zile cu Florin Mircea – cel care era preferat de conducerea locala PSD pentru functia de prefect -, edilul sef a spus ca nu a mai vorbit cu acesta de 2 zile: “Au fost mai multe propuneri in ceea ce priveste postul de prefect. Domnul Mircea Florin, care imi este un prieten bun, un om implicat, nu indeplinea conditiile astazi, avand in vedere faptul ca nu este functionar public. Deci noi stiam ca exista mai multe propuneri, stiam de aceste propuneri, nu am stiut efectiv momentul in care se va produce numirea”.

Prin aceasta ultima declaratie, Dragomir confirma, fara sa-si dea seama, zvonurile care exista in spatiul public local, potrivit carora Mihai Tudose nu a anuntat conducerea PSD Braila ca va schimba prefectul, sefii social-democrati locali afland cu suprindere despre numirea noului prefect dupa ce aceasta s-a produs.