LUNGU: LOVITURA DE STAT DIN ’89 A FOST CONCEPUTA DE SENIORII CELOR CARE COMEMORAU AZI REVOLUTIONARII DIN BRAILA

Consilierul judetean brailean Danut Lungu (PNL) declara, dezamagit, ca acum, la implinirea a 28 de ani de la Revolutia din ’89, se dovedeste ca de fapt, n-a fost vorba de o revolutie adevarata, ci de o lovitura de stat, iar oamenii au murit degeaba in evenimentele sangeroase menite sa puna capat dictaturii comuniste.

In opinia lui Lungu, cei care fac acum tot ce pot ca sa acapareze puterea – la nivel national, dar si la nivel local – sunt urmasii celor care au pus mana pe putere imediat dupa Revolutia amintita, asa incat lucrurile nu s-au schimbat esential in ultimele 3 decenii:  “Este o zi de mare bucurie, poate, dupa 28 de ani, dar si de mare tristete, cand iti comemorezi cetatenii care au murit la Revolutie. O Revolutie care dupa 28 de ani a inceput sa demonstreze ca de fapt, a fost clar o lovitura de stat. O lovitura de stat conceputa de seniorii acelora care astazi comemorau revolutionarii din Braila. Ce se intampla dupa 28 de ani, dupa ce multi au iesit in strada, si-au dat viata pentru tara, pentru principii, pentru crezul intr-un stat de drept, pentru democratie, putem vedea si in Parlament, cu legile justitiei pe repede inainte, putem vedea ce se intampla si in consiliile locale in acest an, pe hotararile din CLM si din CJ tot pe repede inainte si in functie de majoritatea pe care o controleaza, netinand cont de parerea opozitiei, in conditiile in care cred ca in anul 2017 noi am venit cu propuneri clare, ferme, o parte dintre ele sustinute de cetatenii braileni, dar care n-au fost luate in calcul.

Acelasi lucru se intampla si la nivel national – nu intereseaza absolut nimic decat acapararea statului. La fel si la Braila, au inceput sa fie interesati mai mult de politizarea tuturor serviciilor din subordinea CJ si Primariei. Inchei cu dorinta si speranta ca poate 2018 va fi un an mult mai bun, un an mult mai cu intelegere”.