NECHITA: CHIRIAC ESTE CA PERSONAJUL ACELA CU NASUL LUNG DIN DESENELE ANIMATE CU RATONI, CEDRIC

Lupta politica la nivel local ia o turnura suprinzatoare pe final de an, liberalii si social-democratii braileni apeland la personaje din povestirile pentru copii sau din desene animate, pentru a se ironiza unii pe ceilalti.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a dat tonul in sedinta de Consiliu de ieri, cand a declarat ca alesii liberali sunt precum Grinch – personajul celebru care strica sarbatoarea Craciunului. Mai exact, consilierii PNL au semnalat nereguli in documentatia mai multor proiecte de hotarare si au cerut amanarea sedintei pentru o data ulterioara.  Fiindca Iulian Chiriac (foto) nu a fost de acord cu amanarea sedintei, ci doar cu retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor respective, pentru a fi discutate intr-o alta zi, liberalii au parasit sala. La iesire, Ovidiu Nechita (PNL) l-a numit pe sefului judetului “clarvazatoare Ciresica”, fiindca acesta pare sa stie cu cateva zile inainte ce hotarari se vor lua in diverse sedinte si ce numere de inregistrare se vor da unor documente intrate in CJ in viitor.

Nechita a aflat din presa ca Iulian Chiriac i-a numit Grinch pe el si pe colegii sai, dupa ce acestia au parasit sala, iar astazi, liberalul i-a dat replica, asemanandu-l pe social-democrat cu un personaj din desene animate cu ratoni, numit Cedric: “Practic, ca si presedinte, nu ma pot antepronunta la ceva ce nu stiu daca se va intampla sau nu. Intr-adevar, cred ca dumnealui este clarvazator. Asta se intampla. Nu am vrut sa jignesc si nu am jignit in momentul in care am spus ca este clarvazatorul Ciresica… clarvazatoarea Ciresica; este un raspuns la ce a spus dumnealui, si anume ca un an de zile a spus ca sunt Mama Omida, iar in schimb, eu am spus tot ce se intampla in CJ.

Si ce este foarte jenant – si vreau sa termin cu astfel de afirmatii, cel putin pe anul acesta, ca sa nu mai fie probleme -, deci nu este frumos ca in momentul in care iti vin colindatori sau esti intr-o sedinta de CJ sa vii sa spui ca cei de la PNL, chiar daca ei au spus adevarul, sa spui ca suntem Grinch. Nu se poate asa ceva!

Daca dumnealui este obisnuit cu desenele animate, ati vazut ca e ala cu nasul lung, nu stiu cum ii spune si stiti ca de fiecare data este cel care ii da ordine… nu stiu cum se numeste exact personajul… Cam asa ceva se intampla si in Consiliul Judetean. Nu se poate asa ceva!”.

Cum il imita consilierul judetean Ovidiu Nechita pe personajul Cedric, din desenele animate cu ratoni, vedeti aici: