NOUL PREFECT, LA CEREMONIA DE INVESTIRE: ESTE O IMENSA RESPONSABILITATE INVESTITIA IN FUNCTIA DE PREFECT

Astazi a avut loc la Palatul Administrativ ceremonia de investire a noului prefect al Brailei, George Adrian Paladi. Acesta o inlocuieste in functie pe Madalina Cochino, care a devenit prefect al judetului pe 20 februarie 2016.

George Adrian Paladi are 38 de ani, este inginer si a lucrat atat in domeniul privat, precum si la stat, ca functionar public. Un amanunt deloc de neglijat este ca acesta este finul premierului Mihai Tudose, actualul prim-ministru fiind cel care l-a cununat pe Paladi in urma cu 14 ani.

Chiar daca se cunosc de cand erau “mici” in PSD, adica din 1999 – cand  primarul Marian Dragomir, nou inscris in partid, l-a gasit pe Paladi la organizatia de tineret -, pare ca edilul sef i-a cam pierdut urma acestuia. Suprinzator pentru Dragomir, care este foarte atent pe partea de imagine, de aceasta data, primarul nu si-a facut “lectiile”, fiindca la o zi dupa ce Paladi a fost numit in functie, intrebat de ziaristi despre noul prefect, edilul sef a spus ca acesta s-a mutat in luna martie la Bucuresti, la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. De fapt, dupa cum am aflat astazi, este exact invers: din martie, Paladi si-a luat transferul de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului din Bucuresti, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Braila, unde a lucrat pana acum, in calitate de comisar superior.

Dupa ceremonia de investire de astazi, noul prefect, care era extrem de emotionat, a facut o scurta declaratie – una pe care a citit-o, insa din cauza emotiilor, nici aceasta nu i-a iesit prea bine, el poticnindu-se de cateva ori. In plus, aceleasi emotii l-au facut pe prefect sa vorbeasca despre “investitia in functia de prefect”, in loc de “investirea” in functia amintita (nu de alta, dar nu putem sa ne gandim ca a fost un caz de genul “gura pacatosului adevar graieste”…): “Este o mare onoare pentru mine si in egala masura, o provocare si o imensa responsabilitate investitia in functia de prefect al judetului Braila. Sunt pe deplin constient ca nu este o misiune usoara. As dori sa va asigur ca voi depune toate diligentele pentru a-mi indeplini cu cinste si onoare atributiile si competentele ce-mi revin. Pentru aceasta, cred ca este necesara o buna conlucrare cu toate autoritatile locale, o informare reciproca si operativa cu privire la problemele care apar, gestionarea eficienta a acestora si implicarea tuturor institutiilor abilitate pentru a pune in practica obiective economic si social din programul de guvernare”. (Precizam ca „obiective economic si social” nu e greseala de tipar, ci greseala prefectului emotionat).

Declaratia integrala a noului prefect George Adrian Paladi – care pare a fi o persoana extrem de sensibila, avand in vedere ca din cauza emotiilor a avut probleme in a citi un text pe care cu siguranta l-a repetat acasa de mai multe ori – o puteti asculta aici: