POPA: BOTEA NU A CERUT VOIE DE LA PSD SI CA ATARE, NU CRED CA PROPUNEREA LUI PRIVIND TAXA DE SALUBRITATE VA FI LUATA IN DISCUTIE PREA CURAND

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) crede ca este discutabila legalitatea propunerii facute de PND-istul Bogdan Botea in cea mai recenta sedinta a CLM Braila, privind scutirea persoanelor minore de plata taxei pentru salubritate. Botea a mai propus ca in paralel cu aceasta scutire la plata, sa se mareasca taxa pentru salubritate ce va fi achitata de persoanele majore, astfel incat la nivel de municipiu sa se adune aceeasi suma de la populatie, ca si pana acum.

Petrica Popa (foto) este insa de parere ca nu are rost sa se mai analizeze legalitatea si oportunitatea unei asemenea variante, dat fiind ca este de presupus ca ea nu va mai fi discutata prea curand in CLM Braila. Nu de alta, spune liberalul, dar Botea n-a cerut voie de la PSD, inainte sa vina cu acea propunere: “Eu cred ca problema legalitatii acestei propuneri a domnului consilier Botea putem s-o discutam, dar nu stiu daca cei care au 7 sau 11 copii au platit sau platesc vreodata acea taxa de salubritate – si atunci care ar fi scopul? Pentru ca familiile care cresc copii vor sti ca acesti copii fac gunoi – mai mult, mai putin – si vor intelege ca taxa aceasta este necesara pentru salubrizarea municipiului Braila si totodata, pentru conditii mai bune pentru viitor, pentru copiii lor.

Dar vom vedea daca domnul Botea va prezenta un asemenea proiect de hotarare. Cred ca nu si-a cerut voie de la PSD domnul Botea si a iesit cu o propunere ca nu cred ca va mai fi luata in discutie curand”.

Amintim ca in sedinta CLM i s-a sugerat lui Bogdan Botea sa initieze un proiect de hotarare in baza propunerii sale, iar acesta sa fie discutat si votat de catre alesi.