POPA: POATE PSD-ISTII NU STIU, DAR PERIOADA PARTIDULUI UNIC S-A TERMINAT IN DECEMBRIE ‘89. NU SE MAI POT MANIFESTA CA NISTE STAPANI

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) este de parere ca primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) si consilierii municipali PSD trateaza toate problemele importante, de interes pentru comunitate, de pe pozitia de “stapani”, iar deciziile le iau dupa cum vor ei, folosindu-se de faptul ca detin majoritatea in CLM. Popa se refera, printre altele, la modul in care alesii PSD trateaza chestiunea legata de valoarea taxei de salubritate, pe care ei refuza de luni de zile sa o reduca, desi plata amendei de mediu (motivul majorarii taxei de salubritate in acest an) s-a suspendat de mult.

Liberalul ii atentioneaza pe social-democrati ca dictatura partidului unic s-a incheiat in decembrie 1989 si ar fi cazul sa renunte la astfel de atitudini dictatoriale, fiindca nu-si mai au rostul: “Aceasta problema a taxei de salubritate trebuie analizata de ambele partide – nu vorbim de sateliti, vorbim de partide, PSD si PNL – in conditii amiabile, pentru a o rezolva pe criterii corecte si de eficienta maxima a acestui serviciu care este necesar municipiului Braila, dar care nu trebuie sa duca la o povara prea mare pe umerii cetateanului care este corect si plateste, in timp ce pe ceilalti, care nu platesc, ii ignoram, poate de multe ori voit. Cred ca trebuie facuti acesti pasi spre dialog si noi suntem dispusi dialogului cu PSD, chiar daca dansii pana acum s-au manifestat ca niste stapani, ca partid unic in municipiul Braila. Poate ca cei de la PSD nu stiu, dar trebuie sa afle astazi ca  perioada partidului unic s-a terminat pe 22 decembrie 1989. De atunci avem voie sa vorbim – si vorbim. De aceea sunt necesare partide care nu sunt de acord cu partidul mai mare, dar cu care se poate colabora in avantajul cetatenilor.

Eu cred ca taxa de salubritate, fara acea componenta de amenda de la UE, poate sa fie privita in primul rand nu pe calcule facute asa, din burta, pentru ca puteam sa aruncam orice cifre, ca sa ne dea un rezultat. Nu asta este important, ci calitatea serviciului si totodata eficienta lui. Pe mine, ca simplu cetatean, ma intereseaza sa stiu ce platesc. Si atunci trebuie vazut daca nu cumva acesti operatori de salubritate exagereaza nu cu pretul, ci cu cantitatile. Trebuie facuta o analiza corecta si dupa aceea sa vedem daca taxa de salubritate trebuie sa se mentina la pretul actual de 11 lei/persoana/luna sau nu”.