POPA: SA SCHIMBAM TERMOPANELE LA CUP DUNAREA SI SA NE TRAGEM COVOARE IN BIROURI NU ESTE IN INTERESUL CETATENILOR

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) este de parere ca toate avizele pe care le solicita primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), de la diverse institutii de la nivel national, pe tema reducerii sau eliminarii taxei pe apa de ploaie, nu reprezinta decat modalitati prin care edilul sef incearca sa taraganeze luarea acestei masuri. Liberalul considera ca de fapt, primarul si consilierii PSD nu vor altceva decat sa protejeze bugetul CUP Dunarea, companie condusa de colegi de-ai lor de la partid, chiar daca cetateanul este obligat, in acest fel, sa plateasca scump, iar uneori, sa plateasca pentru servicii inexistente.

Popa nu este impresionat nici de avertismentul lui Dragomir privind faptul ca daca eventuala reducere sau eliminare a taxei amintite va afecta major bugetul CUP Dunarea, atunci compania nu va mai avea bani pentru investitiile asumate prin contractul de finantare incheiat cu BERD si ca atare, exista riscul ca Banca Europeana sa-si ceara banii inapoi.

Consilierul municipal PNL admite ca unele dintre investitiile facute de CUP Dunarea sunt bune, insa crede ca cele care privesc schimbarea termopanelor de la sediul companiei si achizitionarea de covoare groase pentru birourile sefilor de acolo nu sunt in interesul cetateanului: “Daca dvs veti considera ca sunt necesare acte de la ANRSC sau de la orice institutie a statului roman, este alta discutie, dar totodata, asa cum spuneti dvs, ar fi corect ca cetateanul sa stie odata pentru totdeauna ca la Constanta, pe investitiile facute prin credite luate de la BERD, de la Banca Mondiala sau de oriunde s-au luat, trebuie returnate din banii cetatenilor. Ori dvs, PSD, de atatia ani nu doriti sa spuneti acest lucru si nu inteleg de ce. Sunt investitii facute pentru municipiul Braila, sunt investitii foarte multe eficiente si bune, dar care trebuie exploatate energic si avand grija nu sa ne punem termopane la sediu – noi termopane! -, nu sa ne tragem covoare in birouri din banii cetatenilor. Nu pentru asta, ci pentru a eficientiza tariful si pentru a-l aduce la o suma corecta! De aceea este bine ca cetateanul sa stie ca nu e nevoie sa plateasca decat ceea ce consuma, serviciul respectiv, nu apa de ploaie care nu vine!

Noi am inteles de mult ca PSD nu doreste sa tina cont de semnaturile celor 10.000 de cetateni si va merge pana la calendele grecesti cu aceste amanari care se stie de ce se fac”.