ROTARU: CRESTEREA SALARIULUI MINIM POATE SA STIMULEZE DORINTA SOMERILOR DE A MUNCI SI DE A PRESTA O ACTIVITATE UTILA

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, admite ca in judetul nostru exista o problema semnalata de multi patroni, care spun ca nu gasesc oameni pe care sa-i angajeze, fiindca somerii nu vor sa munceasca. Rotaru considera ca nu se poate geneneraliza, fiindca nu toti somerii braileni refuza sa munceasca, insa spune ca stie ca multi someri refuza locurile de munca ce li se ofera de la AJOFM, preferand sa stea acasa si sa primeasca ajutoare sociale de diverse tipuri.
Liderul PSD spera insa ca odata cu marirea salariului minim garantat, somerii o sa se inghesuie sa se angajeze, pentru a presta “o activitate utila”: “Probabil ca nu trebuie sa generalizam aici, dar este aceasta situatie si trebuie sa acceptam faptul ca sunt situatii in care se refuza locuri de munca. Dar eu cred ca odata cu cresterea salariului minim…

Haideti sa recunoastem: 1.200.000 de oameni din cei aproape 5 milioane de salariati sunt la salariul minim pe economie. Ori aceasta masura de crestere a salariului minim poate sa stimuleze intr-un fel dorinta de a munci si de a se implica intr-o activitate profesionala utila – sigur, cu consecintele care vin pe zona mediului de afaceri, care spun: ”Domnule, dar cat mai mariti acest salariu minim?”, ca trebuie sa-si si permita sa poata sustine acest salariu. Aici suntem intr-un joc in care trebuie sa gasesti echilibrul, pentru ca ori asiguri niste masuri de constrangere pentru cei carora li se ofera o posibilitate de munca si o refuza, ori generezi pentru mediul de afaceri posibilitatea de a mai scuti niste taxe, niste impozite, a crea posibilitatea de a obtine niste venituri mai mari si a putea sa plateasca mai bine oamenii”.