VIOREL MORTU: NE-AR STA BINE NOUA, CONSILIERILOR BRAILENI, SA PLANTAM CATE UN STEJAR IN PARCUL MEMORIEI NATIONALE DIN VRANCEA

Consilierul judetean Viorel Mortu (PSD) propune ca el si colegii sai din CJ Braila sa participe in primavara anului viitor la proiectul desfasurat in Vrancea, legat de realizarea unui “monument viu” –  sub forma unei plantatii de stejari – dedicat soldatilor romani care si-au jertfit viata in Primul Razboi Mondial. Mai exact, in apropierea Mausoleului de la Marasesti, autoritatile vrancene vor amenaja un Parc al Memoriei Nationale, unde, pe o suprafata de 75 de hectare, vor fi plantati 350.000 de stejari – cate unul pentru fiecare erou cazut in Primul Razboi Mondial. Plantarea puietilor urmeaza sa se faca pana la finalul anului 2018, cand Romania celebreaza Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Consilierul Viorel Mortu a explicat in plenul CJ ca “le-ar sta bine” alesilor braileni sa planteze si ei cate un stejar si a precizat ca deja sunt si alte persoane sau institutii din judetul nostru interesate sa participe la acest proiect: “Propun sa fiti de acord, sa votam sau sa punem in discutie la momentul respectiv ca in martie, si noi, consilierii judeteni, sa mergem la Focsani si sa plantam stejari pe locul dat de CJ Vrancea, pe proiectul initiat de Antena 3 <<Pentru fiecare soldat cazut pe front, un stejar plantat>>. Ne-ar sta bine sa facem acest lucru si de asemenea, stiu deja scoli sau institutii care vor sa mearga, sau chiar profesori care vor sa mearga sa contribuie la acest proiect.

As propune ca noi, Consiliul Judetean, sa ajutam prin finantare sau prin sponsorizare aceste activitati care ar spori, intr-un fel, nobletea activitatii la Braila”.