1 FEBRUARIE, BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI” – ZIUA INTERNATIONALA A CITITULUI IMPREUNA

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila sarbatoreste joi, 1 februarie, Ziua Internationala a Cititului Impreuna (ZICI), eveniment global marcat de milioane de oameni in peste 100 de tari, organizat de catre Lit World.  Apelul lansat de Asociatia „Citim Impreuna Romania” (CIR), initiatoarea proiectului, a atras anul acesta peste 500 de parteneri, care vor organiza sesiuni de lectura impreuna cu mii de copii si sute de educatori, invatatori, profesori, bibliotecari, librari si pasionati de lectura din intreaga tara.

Pentru acest eveniment, Biblioteca „Panait Istrati” a pregatit trei sesiuni de lectura, desfasurate la Ludoteca, incepand cu ora 9:00.

In prima sesiune de lectura, alaturi de elevi ai Liceului Teoretic „Anghel Saligny” si ai Scolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” va veni un personaj foarte indragit al autorului David McKee: Elmer, un elefant mai special, care este multicolor.

Pentru a doua sesiune, elevi din clasele a II-a si a V-a de la Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” vor face cunostinta cu Vivi, veverita jucausa creata de Dana Cristiana Maier, care le va preda lectia darniciei.

Pentru a treia sesiune, copiii din clasa a II-a si clasa pregatitoare de la Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul” vor interactiona cu Ursul cafeniu, personajul lui Vladimir Colin.