23 IANUARIE, BIBLIOTECA “PANAIT ISTRATI” – LANSAREA CARTII “SOLDATUL INTRE NUIA SI GLONT”

Marti, 23 ianuarie, la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea cartii “Soldatul intre nuia si glont. Pedepse aplicabile militarilor in armate moderne si postmoderne”, semnata de Danel Cristinel Sarau.
Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Eugen Badalan si judecatorul Viorel Vasile.
Cartea a aparut in anul 2017, in Bucuresti si prezinta o privire istorica asupra evolutiei sistemului sanctionar militar modern, in contextul normativelor interne si internationale actuale. Lucrarea se adreseaza juristilor si militarilor, precum si publicului larg interesat de istoria militara a Romaniei.

In descrierea de pe coperta volumului, prof. univ. dr. Eugen Badalan afirma ca lucrarea „este izvorata din pasiunea autorului pentru istorie si cele doua profesii pe care le-a imbratisat succesiv: una fiind slujirea unui drapel si cealalta, aflandu-se sub semnul balantei. Pornind din colbul arhivelor si oprindu-se cu analiza la ultimele reglementari ale domeniului, cartea poate constitui un bun instrument de lucru pentru educatia juridica a militarilor, precum si o interesanta lectura pentru orice cititor”.