CHIRIAC: ACUM VRETI SA FACEM DOAR DRUMURI SI SA NU MAI FACEM NICIUN EVENIMENT CULTURAL?!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, spune ca pentru institutia pe care o conduce, simpozioanele de sculptura si pictura propuse a fi finantate in anul 2018 nu reprezinta chiar o prioritate, dar pe de alta parte, i se pare normal sa aloce bani publici si pentru astfel de manifestari culturale. Chiriac raspunde astfel acelor braileni care sunt de parere ca in loc sa finanteze in acest an 3 simpozioane culturale – Simpozionul International de Sculptura Monumentala “Nicapetre”, cel national sau international de pictura, care va fi la prima editie in 2018 si cel de sculptura realizat in colaborare cu Garnizoana Braila -, conducerea CJ ar trebui sa mai reeduca numarul acestora si sa cheltuiasca banul public in primul rand pentru rezolvarea unor chestiuni mai urgente, care afecteaza mai mult viata de zi cu zi a cetatenilor.

“Poate nu sunt nici o prioritate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa si le facem. Cu bani mai putini, incepand, creand evenimentul… Nu am fost deloc impotriva si am spus de la inceputul mandatului ca o sa ne tinem si de actiunile culturale care au fost promovate si le vom promova in continuare.

Nu stiu daca un simpozion de cultura costa atat de mult – sau unul de pictura. Costa foarte putin. Nici <<Nicapetre>> n-a costat foarte mult, ca si bani. Din economiile pe care le putem face din proiectele mari de investitii, putem aloca si o mica suma de bani pentru astfel de simpozioane, de ce nu? Acum, facem doar drumuri si nu mai facem niciun eveniment cultural?!”, a comentat presedintele CJ Braila.

Precizam ca luna trecuta, directorul Muzeului Brailei “Carol I”, Ionel Candea, a declarat in plenul CJ ca sumele alocate alocate pentru manifestarile culturale organizate de institutia sa in 2018 nu pot acoperi cheltuielile pe care le presupune Simpozionul “Nicapetre”. El a propus sa nu se organizeze o noua editie a acestei manifestari in 2018, avand in vedere ca deja este programat un simpozion de sculptura realizat in colaborare cu Garnizoana Braila.

Presedintele CJ nu a tinut insa cont de propunerea lui Candea si a sustinut includerea unei noi editii a Simpozionului „Nicapetre” in programul manifestarilor culturale pe anul 2018.

Pe de alta parte, amintim ca daca la capitolul “evenimente culturale” CJ Braila “si-a facut planul” in 2017, cand a fost vorba despre lucrarile de reparatii drumuri judetene, acestea au fost sublime, dar au lipsit cu desavarsire.