CHIRIAC: AVEM SCOLI REABILITATE, CU TERMOPANE, CU CENTRALA TERMICA, DAR FARA APA POTABILA

Daca pe partea de reabilitare a drumurilor judetene stam prost, pe partea de reabilitare a institutiilor de invatamant stam chiar bine. Cel putin asta sustine presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, potrivit caruia nu mai este nevoie sa se aloce bani pentru reabilitarea scolilor din judet, pentru acestea au fost deja rezolvate din acest punct de vedere, ramanand de reabilitat doar cateva gradinite.

Chiriac spune ca atunci cand e vorba de scoli, nu cladirile propriu-zise reprezinta problema,  ci faptul ca acestea nu sunt racordate la reteaua de apa potabila, pentru ca nu exista o astfel de retea in localitatile respective. Ca atare, aceste scoli, desi renovate, nu pot obtine autorizatia de functionare: “Marea majoritatea a scolilor sunt reabilitate; in schimb, au o problema, din cate stiu eu – si aici trebuie sa vedem cum o reglam cu Directia de Sanatate Publica -, pe partea de autorizatie de functionare. In momentul de fata nu toate unitatile administrativ teritoriale au apa potabila. Deci au termopane, functioneaza in cladiri noi, au incalzire – chiar daca au centrala pe lemne sau pe gaze -; in schimb, nu pot obtine autorizatie de functionare, pentru ca nu au apa potabila.

Dar lucrurile astea cred ca se pot rezolva, in momentul in care mergem cu proiectul mare pe apa si canalizare si atunci cand fiecare localitate va avea apa potabila de la Dunare si cred ca nu va mai fi niciun fel de problema”.