CHIRIAC, DESPRE PRIMA PARTE A MANDATULUI SAU: UN AN SI JUMATATE GREOI, MA ASTEPTAM CA LUCRURILE SA SE DESFASOARE MAI REPEDE

Dupa primul an si jumatate de mandat, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), admite ca nu este incantat  de ceea ce a reusit sa realizeze, din proiectele pe care si le-a propus. Chiriac spune ca nu are ce sa-si reproseze personal, insa au existat diverse impedimente in punerea in practica a proiectelor respective, iar unul dintre cele mai importante a fost Legea Achizitiilor Publice, care a permis contestarea la nesfarsit a unor licitatii si intarzierea cu lunile a demararii lucrarilor propriu-zise.

Presedintele CJ Braila este insa multumit ca s-a schimbat legea amintita si ca acum, licitatiile se vor putea finaliza mai repede:  “Un an si jumatate greoi, din punctul meu de vedere, ma asteptam ca lucrurile sa se desfasoare cu mai mare rapiditate. S-au rezolvat cateva problemute si imi pare bine ca s-a modificat putin Legea achizitiilor publice; faptul ca am depus proiecte europene pe drumurile judetene, ca am semnat proiectele PNDL, ca ne-am asumat din bugetul nostru sa facem anumiti bani, eu consider ca din punct de vedere al presedintelui CJ mi-am facut treaba, dar nu am finalizat efectiv proiectele, sa vad contractele si muncind pe drumuri. Dar sper ca in anul 2018, fiind achizitiile demarate, sa avem un an mai fructuos si aceste drumuri – pe care le-ati vazut si dvs, si am recunoscut si eu, unele sunt chiar intr-o stare deplorabila – sa incercam sa le reevaluam si sa incepem efectiv sa lucram pe ele. Deci toate tronsoanele de drum care sunt foarte rele sunt pe proiectele PNDL, pe proiectele europene, pe fonduri guvernamentale, pe bugetul propriu, sa le modernizam”.

Pe de alta parte, seful judetului spune ca si la Spitalul Judetean “suntem putin in urma”, chiar daca s-au rezolvat o parte din “problemutele trecute” si s-au demarat cateva proiecte noi: “Ma bucur ca exista in momentul de fata o stabilitate, chiar vorbeam cu doamna manager ca este primul an in care Spitalul Judetean isi face tot contractul cu CJAS, toate serviciile – un lucru imbucurator. Asta inseamna ca toti banii pe care Casa de Asigurari de Sanatate i-a alocat Spitalului Judetean au fost cheltuiti. Ba chiar au venit bani suplimentari, pe partea de Imagistica, RMN-uri si CT-uri (computer tomograf – n.r.).

Mai e mult de lucrat la atitudinea personalului, sunt unii care nu au inteles ca oamenii vin la spital nu de placere, ci de nevoie, dar incet, incet, sper ca lucrurile se vor schimba mult, mult mai in bine decat suntem in momentul de fata”.