CHIRIAC: VREM SA LUAM MICROBUZELE SCOLARE DE LA LOCALITATILE CARE NU LE FOLOSESC SI SA LE DAM CELOR CARE AU MULTI ELEVI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, considera ca nu este eficient sa se investeasca bani publici in reabilitarea unitatilor de invatamant din localitati in care sunt elevi putini sau acolo unde numarul copiilor este intr-o scadere evidenta, in ultimii ani. Chiriac a comentat ca ar fi de dorit ca Inspectoratul Scolar Judetean  sa prezinte CJ o analiza de acest gen, astfel incat administratia publica sa stie clar unde este cazul sa se mai aloce fonduri si unde nu.

Seful judetului a lasat insa sa se inteleaga ca relatia CJ cu conducerea ISJ Braila a ramas in continuare una rece: <<Este necesara si o analiza foarte concreta din partea Inspectoratului Scolar Judetean – care ne este “foarte aproape” -, care sa ne spuna exact, pe fiecare localitate, care este ponderea si statistica legata de noile generatii si scoli, pentru ca va dau un exemplu: nu mai este necesar sa facem o scoala intr-un catun. Ar fi o investitia proasta.

Asteptam si noul Guvern, sa vedem ponderea cu microbuzele, pentru ca sunt anumite localitati care au microbuze, dar nu le folosesc. Vreau sa incercam sa le luam noi, sa avem o discutie cu primarii si acolo unde exista mai multi elevi, sa nu se mai invete in schimburi, adica sa vina de doua ori mincrobuzul, ci sa aiba doua microbuze la dispozitie si toti copii sa ajunga la ora 8:00 la cursuri. Asta este dorinta mea, sa vedem daca si reusim anul acesta>>.