DEPUTATUL IONITA: PSD DAUNEAZA GRAV ROMANILOR

Deputatul PNL de Braila Antoneta Ionita considera ca bilantul guvernarii PSD-ALDE la un an de la alegeri este unul dezastruos in toate domeniile importante: economie, sanatate, educatie, social, atragere de fonduri europene, dar si politic.

Intr-un comunicat de presa intitulat “PSD dauneaza grav romanilor”, Ionita isi argumenteaza opinia: <<La un an de cand au castigat alegerile parlamentare, coalitia majoritara PSD–ALDE a reusit „performanta ” sa-şi schimbe de 3 ori guvernul si si-au incalcat grav promisiunile electorale fata de romani. Astfel, din totalul de 724 masuri asumate in Programul de guvernare, 96 sunt partial realizate si doar 33 dintre masuri sunt realizate.

In anul 2017 guvernarea PSD-ALDE a irosit cresterea economica mostenita de 7% si a aruncat banii castigati in plus pe masuri populiste, care au distrus echilibrul economic. As aminti astfel ca inflatia a crescut de la 0,2% la inceputul anului, la 3,3% in luna decembrie si exista riscul ca in anul 2018 sa avem o inflatie de peste 4%.

Guvernarea PSD–ALDE si-a incalcat promisiunile electorale de a garanta un cadru predictibil pentru afaceri fara majorari de taxe. Astfel, in anul 2017 au fost operate 261 modificari ale Codului Fiscal (la numai un an de la intrarea sa in vigoare), iar oamenii de afaceri si companiile au fost in permanenta amenintati cu modificari fiscale peste noapte: impozitul pe gospodarie, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, etc. Haosul fiscal a dus la scaderea incasarilor si la reducerea investitiilor private din economie cu aproape 20%.

Cea mai mare minciuna a programului de guvernare PSD-ALDE  s-a dovedit a fi majorarea salariilor din sectorul public cu 25% de la ianuarie 2018, prin adoptarea Legii salarizarii unitare. Astfel, prin transferul contributiilor de la angajator, la angajat, sunt anulate majorarile salariale promise, iar in sectorul privat salariile risca sa scada. De asemenea, prin reducerea impozitului pe venit de la 16%, la 10 %, bugetele locale au scazut cu aproape 40%.

In domeniul educatiei si al sanatatii, guvernarea PSD-ALDE  a provocat haos – si as aminti faptul ca in acest moment Ministerul Sanatatii trece printr-una dintre cele mai grave crize de management din istoria sa. Anul 2017 a fost marcat de o grava epidemie de rujeola, care a dus la peste 10.000 de imbolnaviri si 38 de decese, precum si la o criza a medicamentelor si vaccinurilor.

In educatie nu a fost facut nici un progres in asigurarea functionarii normale a scolilor cu materiale educationale necesare  si nici in asigurarea conditiilor sanitare si de siguranta publica a celor peste 2000 de scoli care functioneaza fara autorizatii.

In ceea ce priveste investitiile si atragerea de fonduri europene in anul 2017, acestea au atins minime record istorice. Marile proiecte de infrastructura au fost abandonate, nu au fost lansate proiecte noi majore  si nu s-au facut progrese pe niciun santier de lucru la autostrazi sau la calea ferata.

Anul 2017 a fost anul in care am asistat la asaltul PSD-ALDE la independenta Justitiei. Au fost promovate astfel propuneri legislative de modificare a sistemului judiciar care sa conduca la o subordonare politica a magistratilor.

Dincolo de cifre, politicile publice si masurile aplicate de catre PSD arata ca Romania se indreapta intr-o directie gresita: democratic, politic, economic si mai ales social.

Una peste alta, putem spune ca anul 2017 a fost un an pierdut pentru Romania, iar programul electoral datorita caruia Alianta PSD-ALDE a castigat alegerile parlamentare din anul 2016 reprezinta cea mai mare vanzare de iluzii din istoria recenta a Romaniei>>.