DRAGHINCESCU: IMI CER SCUZE PENTRU COMPORTAMENTUL SI VOCABULARUL FOLOSIT DE STEFAN CATALIN IORDACHE IN SPATIUL PUBLIC

Presedinte PND Braila, Simona Draghincescu, se delimiteaza de actiunile si de declaratiile pe care colegul sau de partid, Stefan Catalin Iordache, le-a facut zilele trecute, in calitate de vicepresedinte la HC Dunarea, in cadrul unei conferinte de presa care a degenerat intr-un adevarat scandal.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Draghincescu tine sa precizeze ca Iordache nu a fost nominalizat de partid pentru functia respectiva si nu reprezinta acolo PND-ul. Draghincescu mai scrie ca atat ea, cat si PND Braila “condamna astfel de atitudini publice, acest tip de comportament, situatie sau vocabular” care aduc “grave prejudicii” municipiului, clubului, clasei politice.

De asemenea, liderul PND anunta ca actiunile si declaratiile colegului sau de partid “vor fi analizate la partid”: <<In ultima vreme, urmaresc cu ingrijorare conflictul dintre oficialii clubului de handbal HC Dunarea Braila care, in acest moment, a ajuns si in presa nationala.
Solicit oficial conducerii clubului de handbal “HC Dunarea” Braila sa faca publica o informare exacta despre acest conflict, de cand exista acesta, daca s-a facut o cercetare asupra a ceea ce s-a intamplat, cine sunt vinovatii, daca acestia au fost sanctionati sau nu si INCETAREA URGENTA A CONFLICTULUI.
Presupun ca exista un regulament de ordine interioara, un statut al “HC Dunarea” Braila sau acte constitutive ale clubului in care sunt trecute drepturi, obligatii si sanctiuni pentru situatii de orice fel.
In cazul in care s-a finalizat Raportul de audit solicitat de dl Presedinte CJ Chiriac si ulterior si de dl Iordache, cer sa fie facut public, pentru a nu da nastere la alte discutii. In acest fel, opinia publica va putea singura sa-si faca o imagine corecta asupra situatiei economico-juridice a clubului “HC Dunarea” Braila.
PND Braila si eu, personal, ne delimitam si condamnam astfel de atitudini publice, acest tip de comportament, situatie sau vocabular. Acestea aduc grave prejudicii municipiului Braila, persoanelor publice implicate, familiilor acestora, clasei politice in general, CLM Braila, CJ Braila si nu in ultimul rand, clubului de handbal “HC Dunarea” Braila, jucatoarelor, antrenorilor si angajatilor clubului.
Aduc la cunostinta opiniei publice ca dl Stefan Catalin Iordache, desi este consilier judetean PND, nu se afla in conducerea clubului „HC Dunarea” Braila din partea PND Braila, ci acesta este membru sustinator al „HC Dunarea” Braila, ca persoana fizica, din anul 2015. Reprezentantii politici din conducerea clubului de handbal „HC Dunarea” Braila sunt numiti prin Hotarari ale CLM sau Hotarari ale CJ Braila, ceea ce nu exista.
PND Braila nu sustine si nu promoveaza astfel de limbaj, comportament sau situatie, dl Iordache actionand in nume personal.
PND Braila nu este raspunzator pentru comportamentul membrilor sai de partid in afara cadrului institutional si cu toate acestea, in numele partidului, cer scuze pentru comportamentul si vocabularul folosit de Stefan Catalin Iordache in spatiul public. Imi cer scuze public pentru situatia creata!
Am luat act de scuzele publice ale dlui Stefan Catalin Iordache pentru comportamentul si vocabularul neadecvat si jignitor folosit in spatiul public. Ramane de vazut daca cele sesizate de acesta se verifica sau nu.
Vom analiza la partid, in forurile superioare competente, situatia creata>>.

Presedintele PND a venit cu aceste precizari dupa ce la conferinta organizata de conducerea HC Dunarea, vicepresedintele Iordache a lansat cuvinte dure, jigniri, acuzatii grave si amenintari cu plangeri penale la adresa presedintelui clubului, Marius Caranica – pe care l-a numit “un nimeni”, “o p…a”, “un clitoris de om”, “un sinecurist PSD” – si altor persoane din conducere.