VARGA: TUDOSE ERA UN GHIMPE PENTRU DRAGNEA. A FOST DEBARCAT PENTRU CA EL NU S-A APLECAT IN FATA AYATOLLAHULUI DRAGNEA

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) considera ca este inacceptabil modul in care PSD isi schimba premierii la circa 6 luni, dand nastere unor crize politice care destabilizeaza tara si din punct de vedere economic. Varga sustine ca Mihai Tudose a fost un prim-ministru cu verticalitate, acesta fiind si motivul pentru care “a fost sacrificat de Dragnea si clica lui din PSD”. Liberalul este de parere ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, “vrea sa conduca totul si de acum inainte va conduce totul, pentru ca cei din noul Guvern vor executa tot ce va dori acesta”.

Vasile Varga crede ca ar fi fost benefic pentru pentru Braila ca Mihai Tudose sa ramana in fruntea Guvernului: “A demonstrat ca e vertical, iar partidul sau, PSD, cum a procedat cu Sorin Grindeanu, asa a procedat si cu Tudose. Ca prim-ministru si ca om a demonstrat ca nu are ganduri ascunse, a spus franc lucrurilor pe nume.

Pentru Braila, eu consider ca era binevenit sa fie premier. Nu ma intereseaza ca e de la PSD, era o sansa pentru noi, brailenii. E clar ca debarcarea lui Mihai Tudose a fost un aranjament al lui Dragnea si al clicii acestuia. E ingrijorator ce se intampla. Dupa ce au preluat controlul asupra Camerei Deputatilor, unde  fac ce vor la vot, trec orice vor ei, acum Dragnea si clica lui au preluat si controlul total asupra Guvernului.

Fostul premier era un ghimpe pentru Dragnea. Practic nu i s-au reprosat niste greseli ca prim-ministru, ci este o reglare de conturi, pentru ca el nu s-a aplecat in fata Ayatollahului care este Dragnea. Debarcarea lui este o dovada a faptului ca pentru PSD nu conteaza Romania, nu conteaza romanii, l-au sacrificat pe Tudose fara discutii.

Foarte grav este si faptul ca PSD ne-a expus inca unei situatii neplacute: au schimbat premierul cu o zi inainte de vizita premierului nipon, in situatia in care niciodata n-am avut vizita unui premier nipon in Romania si in care acesta a venit si cu 40 de oameni de afaceri. Era un eveniment istoric pentru Romania…”.

Pe de alta parte, liberalul nu crede ca schimbarea lui Tudose din functia de prim-ministru va afecta derularea in continuare a proiectului podului peste Dunare la Braila, proiect pentru care chiar ieri s-a semnat contractul de finantare, la Ministerul Transporturilor.