AVRAM: NU E NIMIC IN NEREGULA SA VERIFICE CUP DUNAREA APOMETRELE. DACA APOMETRUL SE DOVEDESTE DEFECT, RECALCULAM FACTURA

Directorul economic al CUP Dunarea, Ionel Avram (PSD), considera ca nu este nimic in neregula ca amintita companie sa monteze apometrele, sa le sigileze si tot ea sa le si verifice, daca un consumator reclama ca ar exista o defectiune la vreun astfel de aparat.

Avram (foto) ne-a explicat astazi ca verificarea apometrelor se face intr-un stand acreditat si daca se dovedeste ca acel aparat este intr-adevar defect, clientului in cauza i se returneaza banii platiti ca taxa pentru control si i se recalculeaza factura: “Noi avem un stand aprobat de Oficiul National pentru Metrologie si in masura in care contorul se dovedeste defect – ca am avut si cazuri de-astea -, omul este scutit de orice taxa de verificare. In acest caz, se recalculeaza si factura”.

La randul sau, consilierul judetean Marius Dobrota (PSD), angajat al aceleiasi companii, a precizat: “In conditiile in care se demonstreaza prin verificare ca apometrul este defect, se factureaza un consum similar cu aceeasi perioada a lunii din anul trecut, iar daca omul nu este multumit de rezultatul verificarii in laboratorul companiei noastre, exista in contract o prevedere care ii da dreptul sa mearga sa il verifice si la laboratorul de pe Soseaua Ramnicu Sarat. Este indusa gresit ideea ca am face doar noi verificarile acestea”.

Cei doi raspund astfel declaratiilor facute zilele trecute de catre consilierul judetean Marian Sirbu (PNL), care sustinea ca nu este deloc in regula ca amintita companie sa se verifice pe ea insasi, atunci cand este vorba despre apometre defecte.

“Cine face metrologia apometrelor? Numai CUP Dunarea. Adica cel care ne da serviciul se controleaza pe el si cand vreodata o sa spuna el <<Mai, te-am furat>>? Niciodata. Deci ei ne pot fura fara nicio problema!”, spunea Sirbu.