BRAILA VA GAZDUI IN LUNA APRILIE PRIMA EDITIE A FESTIVALULUI CONCURS “INTALNIREA UMORISTILOR”

Casa de Cultura a Municipiului Braila, in colaborare cu Cenaclul Umoristilor Braileni (CUB) Stefan Tropcea, organizeaza in acest an prima editie a Festivalului Concurs “Intalnirea Umoristilor”. Manifestarea va avea loc in perioada 20-22 aprilie, la Casa Memoriala „Petre Stefanescu-Goanga”.

Festivalul se doreste a fi un eveniment anual si are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia epigramatica, schita umoristica, aforismul – in literatura de gen a urbei. La concurs poate participa orice creator din tara, indiferent de varsta.

Tema aleasa pentru prima editie a festivalului este “SCOPUL SCUZA MIJLOACELE”. Concursul se va desfasura pe doua sectiuni: “UMOR PE RIME” – fabula si poezie epigramatica si “PROZA SCURTA” – schita umoristica si aforisme. Concurentii pot participa la ambele sectiuni si subsectiuni, insa nu pot obtine decat un premiu (cel cu valoarea cea mai mare).

Lucrarile vor fi trimise pana la data de 30 martie 2018 (data postei), in trei exemplare, cu motto (in plic se vor trece adresa, numarul de telefon si eventual, adresa de e-mail), pe adresa: Casa de Cultura a municipiului Braila, Piata Poligon nr. 2, Braila.

Jurizarea va avea loc in intervalul 1 – 6 aprilie, lucrarile primite urmand sa fie analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunza, presedintele CUB Braila. Pe 21 aprilie, castigatorii vor fi premiati in cadrul unui spectacol de gala.

Regulamentul concursului poate fi studiat pe site-ul institutiei, la adresa culturabraila.ro.