CHIRIAC: AFIRMATIILE LUI IORDACHE SUNT FALSE. FARMACIA SPITALULUI JUDETEAN NU E GOALA. LIPSESC DOAR 2 VITAMINE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca a acceptat demisia consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND) din Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, fiindca nu se poate opune dorintei acestuia. Chiriac a precizat ca nu este adevarat ca farmacia Spitalului Judetean este goala – asa cum spunea zilele trecute Iordache – si nu este adevarat nici ca PND-istului nu i s-ar fi furnizat informatii de catre conducerea unitatii amintite, atunci cand le-a cerut: “Demisia este decizia lui personala. Eu am fost la Spitalul Judetean, am avut o discutie cu conducerea, am intrebat daca declaratiile domnului consilier sunt adevarate, referitor ca farmacia spitalului este goala: sunt false.  Am intrebat daca exista medicamente care lipsesc in momentul de fata din farmacia spitalului si doamna manager si doamna director medical au spus ca in momentul de fata lipsesc doar doua vitamine, B1 si B 6; ele pot fi cumparate de pacienti de la farmacii particulare si vor fi decontate de conducerea spitalului, pana in momentnul in care se face aprovizionarea spitalului. E referat facut, sunt procedurile legale de a achizitiona si aceste doua vitamine. Din a avea lipsa 2 vitamine, pana la a fi goala farmacia spitalului, este diferenta de la cer la pamant.

Nu stiu ce informatii a cerut domnul Catalin Iordache si cum le-a cerut. Domnul Catalin Iordache presupun ca cere informatii pe mai multe surse. S-a dus la conducerea spitalului, a facut o cerere si nu i s-au dat informatiile respective? A ascuns cineva adevarul? Presupun ca nu. Sunt declaratiile lui si sa si le asume”.

Seful judetului a mai spus ca nu are nicio problema daca PND-istul renunta la aceasta functie, fiindca in locul lui va fi propusa o alta persoana ca membru supleant in CA la Spitalul Judetean.

L-am mai intrebat pe Chiriac daca a discutat totusi cu Iordache, pentru  afla concret ce nemultumiri are, ce probleme reclama acesta in legatura cu activitatea din Spitalul Judetean.

Seful CJ ne-a raspuns ca daca avea ceva de discutat despre spital, consilierul PND trebuia sa vina la biroul sau din Palatul Administrativ: “Nici n-am discutat acest subiect, am citit in presa, am vazut cererea lui, am dat <<de acord>>, pentru ca pana la urma nu pot sa ma opun deciziei unui consilier, dar am citit din presa ca farmacia spitalului este goala. Tocmai de aceea am fost la spital si am intrebat. Eu cred ca are niste informatii trunchiate pe anumite segmente.

Usa mea este deschisa pentru fiecare consilier. Nu cred ca cineva si-a dorit sa vorbeasca cu mine sau m-a sunat si nu i-am raspuns la telefon. Eu sunt aici, ii astept pe fiecare, le raspund la intrebari, la proiecte, la decizii si asa mai departe. Dar n-am stiut. Daca nu-mi spune, face doar declaratii de presa… Putea sa vina sa spuna <<Domnule, farmacia spitalului este goala!>>. Mergeam impreuna in famacie si identificam daca este goala sau nu. Nu stiu de unde are astfel de informatii”.