CHIRIAC: “CREDETI CA MA SPERIE SARABANDA INREGISTRARILOR SI ACEST MIC SANTAJ? NU!”; IORDACHE: “AVETI MINTEA SCURTA RAU!”

Acuzatii de tupeu maxim si de santaj in sedinta de azi a CJ Braila, pornite de la subiectul realizarii unei reviste literare judetene. Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), i-a atras atentia consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND) ca nu s-a tinut de cuvant si nu a finantat realizarea acelei reviste, asa cum promisese intr-o sedinta de plen anterioara.

Iordache a explicat ca nu avea ce sa finanteze, fiindca nu s-au adunat articolele ce urmau sa apara in acea revista, deci nu avea ce tipari: “Ati afirmat public ca eu nu ma tin de cuvant, pentru ca nu finantez o revista de cultura, asa cum am promis. Imi pare foarte rau, dar ar trebui sa vorbiti cu domnul director al Bibliotecii Judetene (Dragos Neagu – n.r.) si cu domnul Capatana (Marian Capatana, consilier judetean independent – n.r.), prietenul meu, daca acea revista exista. Eu am zis ca o finantez; dar daca ea nu exista… Stiti cum este revista asta? Cum sunt realizarile dvs, adica nu exista. Intelegeti?

As vrea, va rog frumos, sa va cereti scuze. Eu am avut puterea sa-mi cer scuze cand am gresit fata de dvs. Dvs va puteti cere scuze fata de mine, pentru ca m-ati acuzat ca nu finantez un lucru care nu exista?”

“N-o sa-mi cer scuze, pentru santajul si afimatiile pe care le faceti dvs, domnule consilier!”, a replicat Chiriac.
“Ce afirmatii?”

“La revista literara, dvs ati facut afirmatia ca o veti finanta. De ce nu, fiind un fost ziarist, un om al cuvintelor, un om cult, ma gandeam ca poate faceti si dvs niste articole pe acolo si incepeti, eventual, la primul numar, sa participati si dvs la ele. Daca lasati ca domnul director sa faca primul numar… Ma gandeam ca va implicati mai mult. Se pare ca nu vreti sa va implicati nici din punct de vedere financiar, dar nici din punct de vedere intelectual.”

“Dvs confundati caruta cu expresul! Cum pot eu sa ma compar si sa scriu langa domnul profesor vreodata? Pai dar eu am tupeul asta de PSD-ist ca dvs, sa-mi permit asa ceva? Sa ma duc eu langa domnul profesor (Viorel Mortu, consilier judetean PSD, scriitor – n.r.), sa spun <<Hai, domnule, sa scriem unul langa altul!>>. Pai eu pot sa scriu ca omul asta care e scriitor, domnule? Eu sunt ziarist, nu sunt scriitor!”

“Domnule Iordache, dvs nu aveti tupeu de PSD-ist, dvs aveti triplu tupeu de PNL-ist, de ce vreti dvs. Ati intrecut de 10 ori masura tupeului! Si ascultati-ma, ca va spun bine ce va spun. Credeti ca daca ati inceput aceasta sarabanda a discutiilor si a inregistrarilor si acestui mic santaj, credeti ca ma sperie? Raspunsul este nu!”

“Dvs ma acuzati pe mine de santaj? Domnule presedinte, ma acuzati de santaj pe mine?”

“Nu.”

“Pai cum nu? Aveti mintea scurta rau! Memoria, pardon! Pai ati spus acum 10 secunde ca <<mic santaj>> si acum ca nu. A, v-ati dat seama ca e penal? Nu va dau in judecata, stati linistit! Mi-e mila de dvs!”

“Nu trebuie sa va fie mila.”

“Ba da, mi-e mila de oamenii care sunt in situatia dvs, pusi pentru ca PSD n-a avut pe cine sa puna presedinte!”