CHIRIAC: NU I-AM CERUT LUI IORDACHE DEMISIA DIN FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE HC DUNAREA, DAR RAZBOAIELE LUI PERSONALE ADUC DESERVICII CLUBULUI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca nu a cerut demisia consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND) din functia de vicepresedinte al HC Dunarea, insa a solicitat sa se faca o inventariere a situatiei platii cotizatiilor in ultimii ani si o eliminare din randul membrilor fondatori sau a membrilor sustinatori ai clubului, a societatilor, organizatiilor sau asociatiilor care nu si-au platit cotizatia.

Chiriac a mai precizat ca acuzatiile lansate de Iordache, referitoare la faptul ca s-ar fi facut  fraude cu banii publici alocati clubului de handbal, nu au fost confirmate de auditul facut de CJ si ca acesta ar face mai bine sa-si poarte razboaiele personale in afara HC Dunarea, astfel incat sa nu mai afecteze imaginea clubului: “Nu i-am cerut demisia de la handbal. Ce am cerut la clubul de handbal este sa se faca o analiza, o Adunare Generala cu plata cotizantilor.

Chiar nu inteleg ce-si doreste domnul Catalin Iordache, dar eu am declarat si declar in continuare ca razboaiele personale intre el si anumiti consilieri nu fac nimic decat sa ne aduca deservicii si clubului de handbal, si judetului”.

Faptul ca dupa cativa ani in care s-a neglijat acest aspect, exact acum se va analiza care societati comerciale si ONG-uri si-au platit cotizatiile la club si care nu, iar cele din urma isi vor pierde statutul de sustinator, este perceput ca o modalitate de a-l indeparta pe Iordache din functia de vicepresedinte al HC Dunarea, avand in vedere ca asociatia pe care o reprezinta el nu si-a platit cotizatia de mai mult timp.

Chiriac  a comentat pe aceasta tema: “El trebuie sa respecte niste reguli si niste legi. Atata timp cat nu si-a indeplinit anumite criterii, asta va fi finalitatea”.

Intrebat daca Iordache a fost o tinta in acest proces de “curatire” a grupului de sustinatori oficiali (societati comerciale si ONG-uri), seful judetului a spus ca nu se pune problema in acest fel: “Sub nicio forma! Dar nu este numai dansul in acesta situatie! Vom face o curatenie efectiva a ceea ce inseamna membri fondatori si membri sustinatori si vrem sa aducem in continuare alaturi de club membri sustinatori care sa sustina acest fenomen placut publicului brailean. Regulamentul o sa-l facem ca pentru fiecare an fiscal, membrii sustinatori care nu-si platesc cotizatia vor fi automat demisi din Adunarea Generala. Este un lucru normal si firesc. Nu poti sa stai acolo si sa iei decizii, atata timp cat nu-ti indeplinesti tu indatoririle. Una dintre ele este platirea cotizatiei”.

Presedintele CJ a lasat sa se inteleaga ca dincolo de faptul ca isi va pierde statutul de membru sustinator si functia de vicepresedinte, Iordache nu mai are sanse sa fie reprimit in randul membrilor sustinatori, fiindca noile cereri vor fi acceptate in baza unor criterii foarte stricte, iar unul dintre acestea va fi cel legat de imagine: “Va fi o solicitare scrisa catre Adunarea Generala, aceasta va analiza cererea depusa de respectiva persoana sau de respectiva societate si atunci Adunarea Generala va lua o hotarare. Cred ca vor fi posibilitati in care Adunarea Generala va hotari sa nu primasca ca membru sustinator, tinand cont ca plata unei cotizatii nu inseamna neaparat intrarea efectiva; trebuie analizat si din punct de vedere al imaginii, ce-si doreste membrul respectiv, cum va vrea el sa intre ca si membru sustinator, va dori publicitate, va dori…

Bun, partea financiara este foarte importanta, ca plateste si poate deveni – nu stiu, 3 puncte; partea de imagine: este un om integru, care nu pericliteaza imaginea clubului si a judetului – 3 puncte; are cazier fiscal, are cazier juridic… Adica incercam sa promovam si niste membri sustinatori cu o imagine foarte buna”.