CHIRIAC: VOM INCEPE MODERNIZAREA SALOANELOR DIN SPITALUL JUDETEAN. PANA ACUM AM INVESTIT IN SALI DE OPERATIE, DAR NU TOATA LUMEA LE VEDE

Presedintele Iulian Chiriac da asigurari ca in acest an, Consiliul Judetean Braila va continua investitiile incepute in spitalele pe care le are in subordine si ca sumele necesare au fost prevazute in buget. Chiriac a precizat ca are in vedere, printre altele, transformarea Corpului B al Spitalului Judetean intr-un spatiu destinat in totalitate cronicilor, imobilul respectiv urmand sa fie reabilitat.

De asemenea, seful judetului a explicat ca se va incepe si modernizarea saloanelor din Spitalul Judetean, avand in vedere ca la ora actuala, acestea lasa de dorit: “Corpul B va deveni spital de cronici si este impetuos necesar. Sunt cuprinse sume de bani si vom lua – dupa o discutie cu medicii sefi de sectie – echipamente medicale in valoare de vreo 100 de miliarde lei vechi (90% din bani vin de la Ministerul Sanatatii, 10% vor veni de la CJ), inclusiv ecograf 4D la Maternitate si mese chirurgicale.

Avem un buget pentru reabilitarea rampei de acces si a curtii interioare la Corpul D si curtea interioara la Corpul B.

Spatiile de cazare din Spitalul Judetean vor incepe sa fie modernizate si ele in acest an, incercam si pe spatii de cazare sa intram foarte repede, pentru ca lucrurile in care investim noi, salile de operatie, nu le vede toata lumea – sunt foarte necesare, dar acum intram si pe spatiile de cazare”.