CHIRU, IN SEDINTA CJ: TRAIM INTR-O TARA DE RAHAT. E CUVANTUL REAL IN CARE TRAIM, E REALITATEA CRUDA SI PURA DIN ACEST JUDET

Surprizele neplacute din CJ Braila nu se mai termina, iar la acest capitol, fiecare sedinta a alesilor aduce ceva inedit. Dincolo de replicile acide, jignirile sau injuraturile care nu mai sunt de mult o chestiune care sa mire ziaristii, astazi “supriza emisiunii” a venit din partea consilierului judetean Laurentiu Chiru (PNL), care vorbeste foarte rar in plen, dar cand vorbeste, nu trece neobservat.

Chiru a propus astazi sa se aloce in bugetul pe anul 2018 o suma pentru realizarea unei strategii de dezvoltare a judetului pe termen mediu si lung, precizand ca aceasta este necesara in vederea atragerii investitorilor strategici, ca sa reuseasca si Braila se dezvolte economic, asa cum au facut alte judete “din acesta tara de rahat in care traim”: “Grupul consilierilor PNL propune o strategie de dezvoltare economica pe termen mediu si lung pentru dezvoltarea judetului Braila, avand in vedere ca avem un excedent de 30 de milioane de euro de care nimeni nu se lipeste si nu ne gandim la el. Deci nu e posibil ca un Consiliu Judetean sa aiba o suma exorbitanta pentru dezvoltare si sa-i tinem  acolo ca o persoana fizica, sa dormim pe ei, pe cand toata populatia judetului este la limita saraciei. Deci tinem o sursa de bani pe care putem sa-i inmultim cu cel putin 90% pe absorbtia fondurilor europene pe dezvoltare, pe o zona metropolitana, periurbana, unde se pot atrage tot felul de investitori strategici.

Aici nu este bunavointa, pentru ca daca luam semicircular de la Dunare pana la Vadeni, putem face asocieri cu Chiscani, Cazasu si Vadeni si ne putem dezvolta ca toate celalalte judete ale acestei tari de rahat in care traim”.

Formularea lui Chiru a starnit rumoare printre consilieri, insa liberalul n-a dat inapoi: “Deci asta este realitatea clara. Stiu ca va doare pe toti, dar asta e, pentru ca e o rea vointa si nu vrem sa facem ceva pentru dezvoltare”.

“Sa nu mai ziceti de mine ca vorbesc urat!”, a comentat, la randul sau, consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Domnule Iordache s-a intamplat ceva? Stii destul de vbine, ai spus de multe ori in presa si tu”, a continuat Chiru.

“Nu s-a intamplat nimic, domnule Chiru, stau in rahat pana la genunchi”

“Deci acestea sunt realitatile si nu trebuie sa ne eschivam, pentru ca asa stim sa iesim public, sa facem tot felul de declaratii publice, sa dam bine ca facem nu stiu ce. In 18 luni, de cand suntem in acest Consiliu, nu este niciun proiect de mare anvergura, iar noi stam cu acei bani in buget!

Aici este rea vointa din partea noastra, a tuturora, ca trebuie sa avem initiative, nu trebuie sa se supere nimeni, ca asta este realitatea in care traim. Am folosit un cuvant si asta este cuvantul real in care traim, este realitatea cruda si pura din acest judet”, si-a incheiat pledoaria Laurentiu Chiru.