DANAILA: PALARIA E PREA MARE PENTRU DIRECTORUL MANGIUREA. DACA N-A STIUT DE NEREGULILE DE LA CUP, INSEAMNA CA TREBUIE SA PLECE!

In timp ce liderii PSD locali fac front comun in jurul colegului lor de partid, directorul CUP Dunarea, Silviu Mangiurea, hotarati sa-l mentina in functie in ciuda scandalului facturilor eronate aferente taxei pe apa de ploaie, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca Mangiurea trebuie sa plece din fruntea companiei amintite. Danaila nu accepta explicatiile PSD-istilor, privind faptul ca Silviu Mangiurea nu e vinovat de nimic, fiindca “nu a stiut” ca pe mandatul sau, timp de un an si jumatate, s-au folosit in paralel doua formule pentru calculul a taxei amintite, desi una dintre ele nu mai era valabila din 2013 si nu a stiut ca astfel, li se incarcau artificial facturile unor consumatori.

Danaila considera ca declaratiile directorului general al CUP Dunarea din ultimele zile au dovedit ca acesta nu are ce cauta in functia respectiva: “In momentul asta, domnul Mangiurea este sub o verificare – asa ar trebui sa fie. Din pacate, nu se intampla lucrul acesta si de asta am decis sa cerem AGA, CA de la CUP Dunarea si inclusiv ADI Dunarea sa se implice, pentru ca ADI Dunarea are rolul de a media conflictele intre consumatori si furnizor. Iar domnul primar este presedintele ADI Dunarea, deci poate sa inceapa acest proces fara sa-i facem noi sesizarea in scris (dar pe care i-o vom face). In urma acestei verificari vor rezulta vinovatii, iar vinovatii trebuie sa plece, daca sunt identificati – si deja in spatiul public au aparut confirmari cu privire la situatia asta de la CUP Dunarea, unde se factureaza sume mai mari decat cele legale.

Domnul Mangiurea va trebui sa raspunda pentru ceea ce a facut in perioada in care a condus compania, domnul Mangiurea va trebui, bineinteles, sa paraseasca conducerea acestei societati, daca se confirma aceste rapoarte, ca lucrurile acolo au stat intr-un mod in care depaseau limitele Regulamentului de functionare si organizare a societatii CUP Dunarea SA”.

Danaila a mai comentat ca daca Silviu Mangiurea nu a aflat, timp de un an si jumatate, de neregulile care se intamplau in compania pe care o conducere, inseamna ca functia respectiva “e o palarie prea mare” pentru acesta: ”Palaria asta este prea mare pentru directorul CUP Dunarea, palaria este prea mare pentru primarul municipiului si pentru presedintele CJ. Greseala este a conducatorului. Conducatorul institutiei isi asuma, si-a asumat prin contractul de mandat, el este raspunzator in fata Consiliului de Administratie si sunt curios ce masuri va lua Consiliul de Administratie al CUP Dunarea si bineinteles, AGA. Nu exista <n-am stiut>>, exista doar incapacitate de gestionare a problemelor aparute pe parcurs si nimic altceva. Nu este posibil sa nu stii! Daca nu stii, inseamna ca trebuie sa pleci!

Domnul Mangiurea trebuie sa fie intr-o verificare in aceasta perioada si daca nu este, foarte rau din partea Consiliului de Administratie. Sunt curios daca si CA si-a indeplinit atributiile de serviciu in aceasta speta”.

Amintim ca din punctul de vedere al primarului Marian Dragomir (PSD), care este si presedintele ADI Dunarea, problema identificarii si pedepsirii vinovatilor pentru faptul ca ani la rand, CUP Dunarea a folosit doua formule diferite pentru taxa pe apa de ploaie si a incarcat astfel facturile unor clienti (inca nu se stie cati) a fost rezolvata odata cu demiterea directorului comercial al CUP, iar subiectul acesta este incheiat. Din punctul de vedere al lui Dragomir, colegul sau de partid, Silviu Magiurea, este complet nevinovat.