DANAILA: “PREA MARE TEVATURA PENTRU 518 LEI”? INMULTITI 518 LEI CU 70.000 DE CLIENTI SI CU 3 ANI SI VEDETI CE SUME IES!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, cere CUP Dunarea sa recalculeze facturile tuturor clientilor de la care a incasat taxa pe apa de ploaie in perioada 2014-2016 si sa restituie banii incasati abuziv.

Dupa ce o instanta a constatat, printr-o sentinta definitiva, ca aceasta companie a calculat gresit taxa pe apa de ploaie timp de 3 ani consecutiv in cazul unui client (Mihail Stafida), fiindca a luat in considerare cantitati gresite de precipitatii, liberalul considera evident ca trebuie recalculate nu numai facturile clientului care si-a gasit dreptatea in instanta, ci toate facturile zecilor de mii de clienti si ca trebuie restituiti banii nu numai  lui Stafida, ci tuturor celor inselati.

Danaila spune ca nu este vorba de greseli minore, cum considera directorul general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea – care declara ca se face prea mare tevatura pentru 518 lei -, fiindca nu este vorba doar despre cei 518 lei pe care i-a platit nejustificat cetateanul Mihail Stafida: “Au incasat niste bani ilegal pe ultimii 3 ani. Aceste sume totalizeaza, din calculele noastre, aproape 30% din cifra de afaceri a celor de la CUP Dunarea, care este in jurul cifrei de 12 milioane de euro. Asta inseamna ca in jur de 4 milioane de euro sunt sumele pe care cei de la CUP Dunarea trebuie sa le dea inapoi in acest an.

Noi vom sprijini toti oamenii care vor sa actioneze in instanta CUP Dunarea, pentru recuperarea acestor sume – si se vor adauga si cheltuielile de executare in cazul respectiv, daca nu vor sa puna de buna voie in aplicare hotararile judecatoresti. Este un abuz care continua si cred ca domnul director Mangiurea ar trebui sa plece din fruntea acestei societati – dar numai dupa ce va plati pentru abuzurile pe care le-a facut asupra cetatenilor. Chestiunea asta o sesizam inclusiv din declaratiile dansului, cand a spus ca 500 de lei e o nimica toata, intr-un an de zile. Dar sunt 500 de lei pentru fiecare dintre abonatii CUP Dunarea, care sunt cateva zeci de mii, 70.000, 80.000, 90.000 in tot judetul. Ganditi-va cati abonati are CUP Dunarea, care au fost prejudiciati cu aceasta suma, inmultit cu 3 ani de zile si o sa vedeti la ce sume se ajunge. Asta este modul in care cei de la CUP Dunarea au reusit sa-si tina indicatorii de performanta sus pana acum: fraudand clientii, furand de la cetatenii municipiului si ai judetului. Este un furt care trebuie sa inceteze.