DANAILA: PROTECTIA PE CARE I-O OFERA PRIMARUL SI PRESEDINTELE CJ E SUFICIENTA PENTRU CA MANGIUREA SA RAMANA DIRECTOR

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat astazi ca toti cei care au putere de decizie, la diverse niveluri, in privinta activitatii CUP Dunarea, sunt membri PSD si ca atare, acest partid trebuie sa-si asume neregulile descoperite la compania amintita. Danaila se refera, printre altele, la scandalul facturilor calculate gresit de CUP pentru cetateanul Mihail Stafida, care ar putea scoate la iveala faptul ca zeci de mii de braileni au fost inselati la calculul taxei pe apa de ploaie.

Danaila considera ca atat timp cat printr-o sentinta definitiva s-a stabilit ca in perioada 2014-2016, CUP Dunarea a calculat gresit facturile lui Stafida, luand in considerare alte cantitati de precipitatii decat cele corecte, este evident ca si facturile celorlalti clienti ai companiei – pentru care s-au luat in considerare aceleasi cantitati de precipitatii – sunt gresite.

Ca atare, spune liderul liberal, compania trebuie sa restituie brailenilor banii incasati ilegal: “CUP Dunarea este o societate comerciala unde CLM este actionar majoritar, unde primarul este presedintele Asociatiei care coordoneaza activitatea acestei companii si unde presedintele CJ este membru. Tot ce se intampla si toata degringolada asta din ultimele zile nu face altceva decat sa ne demonstreze faptul ca primarul Dragomir si presedintele CJ nu vor sa reglementeze situatia cu adevarat, incearca sa calculeze cum ar putea sa iasa mai putin sifonati decat sunt acum din acest scandal, un scandal care se invarte exclusiv in jurul unor membri ai PSD. Toti cei care coordoneaza activitatea CUP Dunarea, toti cei care fac parte din conducerea executiva, din conducerea deliberativa, toti cei care au legatura cu proiectul de buget al celor de la CUP Dunarea sunt membri PSD.

De cateva zile incearca sa gaseasca o solutie, dar nu exista alta solutie decat solutia corecta, legala, hotarata in instanta”.

Danaila a precizat ca dincolo de aspectul legat de indreptarea greselilor facute in facturile din anii trecuti si restituirea banilor catre braileni, PNL pledeaza in continuare pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, iar consilierii liberali vor introduce din nou pe ordinea de zi a unei sedinte CLM si a unei sedinte CJ cate un proiect de hotarare pe aceasta tema.

Liderul PNL a mai spus ca deocamdata, CUP Dunarea nu a luat masuri nici macar pentru indreptarea greselilor facute in cazul lui Mihail Stafida, desi sentinta definitiva in procesul respectiv s-a dat in luna decembrie 2017: “Nici macar astazi, dupa toata mediatizarea de care a beneficiat, nu a primit recalcularea facturilor. Deci domnul Stafida inca nu stie daca cei de la CUP Dunarea ii vor recalcula factura, vor pune in aplicare hotararea judecatoreasca sau nu. Am vazut la domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, directorul general al CUP Dunarea – n.r.) o gramada de scuze. S-a scuzat, i-a parut rau, si-a cerut scuze din nou, n-a vrut sa faca treaba asta, nu era el director…

Cand iti asumi conducerea unei astfel de institutii publice, pana la urma, nu poti sa dai vina pe greaua mostenire. Trebuie sa iei masuri sa rezolvi anumite probleme. Domnul Mangiurea se disculpa spunand ca nu el a fost manager in perioada in care s-au intamplat lucrurile cu domnul Stafida. Gresit! Domnul Mangiurea a fost managerul societatii cand CUP Dunarea a formulat apararea, in prima instanta, domnul Mangiurea a fost managerul institutiei cand a fost formulata apararea impotriva domnului Stafida la a doua instanta, domnul Mangiurea a fost managerul institutiei cand au fost administrate probe pentru clarificarea acestei spete. Dar protectia pe care i-o ofera domnul primar Dragomir si presedintele CJ probabil ca este suficienta pentru domnul Mangiurea ca sa-si mentina pozitia de director, sa continue cu abuzurile si sa ignore o hotarare judecatoreasca pe care domnul Stafida a obtinut-o”.