DEPUTATUL VARGA A IDENTIFICAT O NOUA BOALA, “ATROFIA SALARIALA”: SISTEMUL FISCAL, DIN CE IN CE MAI GRIPAT, DA RATEURI DUPA RATEURI

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) sustine ca sistemul fiscal romanesc are nevoie de “un tratament de urgenta, un tratament de soc”, dupa ce s-a dovedit ca masurile luate recent de guvernanti in acest domeniu au avut efecte negative pe scara larga, provocand “atrofia salariala”. Parlamentarul liberal atrage atentia guvernantilor ca un numar mare de salariati din sectorul bugetar, dar si din cel privat, vor avea salarii mai mici, ca urmare a masurilor fiscale respective, desi liderii PSD au dat repetate asigurari ca nu se va intampla acst lucru.

Vasile Varga considera necesar ca Executivul sa gaseasca si sa administreze urgent “tratamentul” aferent “atrofiei salariale”: <<Intr-o vreme cand gripa face ravagii prin tara noastra, o alta boala pare sa se raspandeasca fara sanse de eradicare prea curand: atrofia salariala.
Raspunzatori de propagarea acestui flagel sunt microbii din sistemul fiscal, din ce in ce mai gripat, care da rateuri dupa rateuri. Este nevoie mereu de „vaccinuri cu ordonante de urgenta” care sa amelioreze starea de sanatate a pacientilor (adica a salariatilor din Romania) si din mediul privat, si din mediul bugetar de stat.
Daca pentru bolile specifice sezonului rece exista remedii sigure (administrate asa cum sunt administrate), pentru boala care tinde sa se cronicizeze in sistemul fiscal romanesc este nevoie de un tratament de urgenta, un tratament de soc. Guvernantii trebuie treziti din aceasta stare de neacceptare a faptului ca au gresit desi, cu mai mult timp in urma, dadeau asigurari ca salariatii din Romania nu vor suferi deloc.
Iata ca acum, in luna februarie, dupa ce primii „fluturasi” de salariu si-au luat zborul catre cuiburile fiecarui angajat roman, constatam ca unii, si nu putini, chiar zeci de mii, au aripioarele mult… diminuate. Ba ca e vina contabililor, ba ca softul calculatoarelor a dat rateuri, ba ca a fost o mica eroare care dupa doua-trei ordonante de urgenta se va remedia, cert este ca boala aceasta face prea multe victime nevinovate.
Ca sa poti trata un pacient este bine sa ii cunosti simptomatologia, sa consulti si opiniile altor specialisti care iti pot veni in ajutor, nu sa te crezi atoatestiutor, cand vezi ca tratamentul nu da rezultatele scontate. Noi, cei din opozitie, le aratam unde au gresit; asta nu inseamna ca vrem sa le punem bete in roate.
Le solicit guvernantilor sa urgenteze gasirea unui tratament eficient, non invaziv si fara reactii adverse, care sa previna propagarea unei epidemii fiscale, pana cand nu va fi prea tarziu!>>.