DRAGOMIR: IN MARTIE VOM APROBA IN CLM BRAILA REDUCEREA CU CIRCA 50% A TAXEI PE APA DE PLOAIE

421.436 lei – atat are de platit Primaria Braila catre CUP Dunarea, ca taxa pe apa de ploaie aferenta lunii ianuarie 2018. Informatia a fost furnizata astazi de primarul Marian Dragomir, care spune ca nici el nu este incantat ca trebuie platita o astfel de taxa, dar nu are incotro, atat timp cat legea impune asta.

Dragomir a precizat ca in acest context legislativ, deocamdata nu se poate discuta despre eliminarea taxei pe apa de ploaie, dar autoritatile brailene au decis sa reduca nivelul taxei amintite prin diminuarea coeficientilor de scurgere, lucru care este legal: “In calitate de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Dunarea, inca de anul trecut am luat masuri legale pentru diminuarea acestor indici – dar in mod legal si nu pompieristic si fara fundament.

Am transmis documentatii la ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice) si ASRO (Organismul National de Standardizare din Romania) inca de anul trecut, am efectuat demersuri in Comitetul Director pentru a reduce acesti indici la apa de ploaie. Eliminarea va fi posibila atunci cand vom avea o legislatie clara in acest domeniu. In momentul de fata, legislatia nu prevede eliminarea, dar imi doresc ca cei care astazi spun ca sustin acest lucru sa o faca si faptic, prin vot.

In urma raspunsurilor de la ANRSC si a acordului, la prima sedinta a ADI Dunarea din acest an propunem diminuarea pe lege a acestor indicatori in felul urmator: * la suprafete construite – de la 0,6 la 0,4; * la suprafete neconstruite – de la 0,08 la 0,04. Acesti indici au rezultat in baza unor calcule legale facute de conducerea executiva a ADI Dunarea, discutate cu membrii Comitetului Director, pe care le vom implementa la prima sedinta, urmand ca ulterior sa instituim acest lucru si prin hotarare CLM”.

Edilul sef a precizat ca discutia in Consiliul Local Municipal a acestui proiect de hotarare se va face in luna martie, iar modificarea taxei pe apa de ploaie va putea intra un vigoare in luna aprilie.