IORDACHE: DE CE SA DEA CJ BANI PENTRU ANALIZE GRATUITE, CAND EXISTA CJAS? NIMENI NU RAMANE FARA ANALIZE, DACA VREA SA FACA ANALIZE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca alocarea unor fonduri din bugetul CJ pentru ca brailenii sa-si poata face analize gratuite la Spitalul Judetean nu ar fi o cheltuire eficienta a banului public.

Propunerea privind alocarea a 800.000 lei din bugetul CJ pentru ca in acest an, brailenii in varsta de peste 16 ani sa-si poata face analize gratuite la Spitalul Judetean, a venit din partea liberalului Adrian Vacu, insa nu a fost agreata de Iordache. PND-istul a comentat ca potrivit legislatiei in vigoare, cetatenii pot face analize gratuite finantate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), in baza unui document semnat de medicul de familie, situatie in care nu are rost ca CJ sa aloce bani pentru asa ceva: “Nu inteleg de ce trebuie sa dam bani, cand banii astia deja sunt dati de Casa de Asigurari, pentru ca orice om care merge la un medic de familie si primeste o trimitere face analize gratuite!”.

“Ai spus bine: orice om care merge la mediul de familie! In judet foarte greu se ajunge la un medic de familie, tocmai de aceea e nevoie de acest lucru, pentru ca cetatenii sa aiba un acces mult mai usor la un set de analize gratuite, astfel incat toata lumea sa aiba un minimum de informatii privind sanatatea!”, a replicat liberalul.

“Domnule Vacu, ma iertati, dar sunt mii de medici de familie in Braila. Ii reamintesc domnului Vacu faptul ca a existat un program national prin care s-au facut analize gratuite…”

“S-a anulat!”, a venit raspunsul dinspre tabara liberala.

“Eu sunt de acord cu cheltuirea oricarei sume pentru sanatate, a oricarei sume, cu conditia ca ea sa fie cheltuita judicios. De ce trebuie sa dam noi niste bani, cand exista Casa de Asigurari de Sanatate, exista medici de familie, exista ambulatoriul spitalului si asa mai departe… Nimeni nu ramane fara analize, daca vrea sa faca analize!

Ca sunt putini medici de familie… pai sunt putini medici de familie poate pentru ca a plecat doamna Ionita (dr. Antoneta Ionita, medic de familie, deputat PNL de Braila – n.r.), s-a dus in Parlament si au ramas mai putini…”, a incheiat Iordache.