IORDACHE, DESPRE RASNOVEANU: DACA SPUI O ASEMENEA GOGOMANIE, ORI ESTI PROST, ORI ESTI BEAT

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, minte atunci cand declara ca n-a discutat mare lucru cu el si ca nu l-ar fi intalnit decat de 2-3 ori, la sedintele Consiliului de Administratie, in care acesta era membru supleant. Iordache a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca i-a solicitat lui Rasnoveanu in mai multe randuri sa vina sa se ocupe de niste chestiuni din spital care erau in responsabilitatea ei. Mai mult, PND-istul – care si-a dat zilele trecute demisia din CA al Spitalului Judetean – spune ca i-a semnalat personal managerului mai multe probleme, intre care faptul ca paznicii dorm in post si ca la un moment dat, farmacia spitalului era goala si medicii nu mai aveau ce sa dea bolnavilor, pentru tratamentul acestora.

In acest context, Iordache apreciaza ca Rasnoveanu nu poate sa spuna ca “l-a vazut doar de 2-3 ori” decat in doua cazuri: “Sa spui o astfel de gogomanie nu se justifica decat prin 2 lucruri: ori esti prost, ori esti beat. Nu ai nicio sansa sa spui asa ceva…

In primul rand, doamna director a fost solicitata de mine la UPU pentru ca nimeni n-avea in piept (ecusoane – n.r.) cum il cheama si ce naiba facea el acolo si ca tineau oamenii pe hol. Doamna manager a fost solicitata in nenumarate randuri si a venit cu greu atunci cand a fost solicitata, ca sa rezolve niste chestii care erau ale domniei sale.

Nu tin minte (ca ea – n.r.) sa fi facut un lucru notabil, cu exceptia faptului ca parca mai sunt doua locuri de parcare in plus la Spitalul Judetean. Parca, dar nu sunt sigur. Si ca nu mai ai voie sa intri acolo decat daca ai un anumit numar de masina, ca a securizat parcarea medicilor.

Doamna manager, in afara de faptul ca este epidemiolog, ar trebui, in calitatea domniei sale de epidemiolog cu experienta, as spune eu, sa vada ce este in Spitalul Judetean – adica domnia sa sta la parterul unei cocini. Si daca brailenii care sunt in spital pot spune ca spitalul e curat si nu e o cocina, eu o sa-mi dau demisia si din functia de consilier judetean. Deci doamna ar putea macar sa intre in fiecare sectie, sa vada daca e curat sau nu. Eu ii recomand sa foloseasca scara de incendiu, care este locul de fumat al fiecarei sectii din Spitalul Judetean.

Eu insumi i-am dat doamnei imagini cu paznici care dormeau pe manele, la intrare. Erau cred obositi rau, ca erau manelele la maximum si ei tot dormeau”.

Iordache a mai declarat ca a intrebat-o personal pe Rasnoveanu daca lipsesc medicamentele din farmacia spitalului si ca aceasta a negat, desi el avea informatii sigure ca farmacia era goala.