IORDACHE: DOMNUL MANGIUREA VAD CA NU ARE NICIO URMA DE BUN SIMT. II CER DIN NOU SA-SI DEA DEMISIA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este indignat de modul in care liderii PSD Braila il protejeaza politic pe directorul general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD), dupa scandalul facturilor eronate. Iordache considera ca in contextul in care o instanta a decis, prin hotarare definitiva, ca amintita companie i-a incarcat in mod nejustificat facturile unui brailean si dupa ce s-a descoperit ca de ani de zile se foloseau in paralel doua formule diferite de calcul a taxei pe apa de ploaie, desi una nu mai era valabila din 2013 – deci este foarte probabil ca si alti clienti au fost pagubiti in acest fel -, directorul general al CUP trebuia sa-si dea demisia, daca ar  fi avut “vreo urma de bun simt”. De altfel, Iordache i-a cerut in urma cu cateva saptamani demisia lui Mangiurea, insa PSD-istul nu are niciun gand sa faca aceste gest, iar sefii PSD locali considera cu totii ca directorul general al CUP nu este vinovat pentru neregulile intamplatate  sub mandatul sau si il sustin fara rezerve.

Ca atare, Iordache a cerut astazi din nou, la modul public, demisia directorului general al CUP Dunarea si a spus ca va sesiza Politia si Parchetul cu privire la neregulile de la compania respectiva: “Domnul Mangiurea vad ca nu are nu are nicio urma de bun simt si nu renunta la functia pe care o detine in acest moment, in ciuda faptului ca s-a dovedit in instanta, printr-o hotarare definitiva, ca institutia pe care o conduce a furat din banii brailenilor.  Nu se stie, din nefericire, de la cati braileni a furat, pana acum e unul singur dovedit, dar ma nelinisteste faptul ca aliatii politici ai domniei sale, desi in mod normal n-ar trebui sa politicul sa aiba vreo legatura cu directorul de la CUP Dunarea,  il apara cu inversunare demna de cauze mai bune.

In opinia mea, sunt 2 variante: ori cei care il apara habar n-au pe ce lume traiesc, ori sunt legati in vreun fel de domnul Mangiurea – legati, stiu eu, prin cumetrii, prin afaceri, prin diverse lucruri care ii determina sa faca lucruri absolut prostesti. Nu mi se pare normal ca sefii organizatiei PSD – un partid de stanga – sa apere directorul de la CUP Dunarea, institutie care a fost dovedita ca fura. Eu ma asteptam – si asta vreau sa si cer – sa se faca o ancheta de catre Politie, de catre Parchet, pentru a vedea cati oameni au fost pacaliti in felul asta, furati in felul asta. Asta pentru ca observ ca o ancheta interna a gasit un Acar Paun, un anumit domn Dragan, care a fost sanctionat si gata, s-a pus batista pe tambal si lucrurile sunt OK, deci a fost un caz nefericit, dovedit in instanta si la revedere!

Eu nu cred ca este singurul caz. Eu am curajul sa spun ca nu poti sa gresesti la un singur om in felul acesta si sa-l furi cu 518 lei, daca nu ma insel, suma pe care domnul Mangiurea o considera derizorie. Pai o considera derizorie pentru ca la salariul domniei sale, e a 20-a sau a 25-a particica!
Daca CUP Dunarea a furat cate 5 milioane lei vechi de la braileni, trebuie sa vedem de la cati braileni. Eu cred ca sunt ofarte multi si ca suma e foarte mare, pentru ca altfel nu-mi explic de ce CUP are un excedent de aproape 1,5 milioane euro, dar nu fac nicio investitie din banii respectivi.

Deci eu cer inca o data public demisia domnului Mangiurea. Am mai cerut-o o data si domnul Mangiurea mi-a raspuns ca in filmele de comedie, ca probabil am fost <<sub emotiile politicului>>. Ce-o fi insemnand<<sub emotiile politicului>> la domnul Mangiurea nu stiu, poate-mi explica, dar nu sub emotia politicului i-am cerut demisia atunci si nici sub emotia politicului nu i-o cer acum. Pur si simplu sunt furios. Domnul Mangiurea trebuie sa plece, pentru ca coordoneaza un sistem care a furat brailenii”.

Amintim ca primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat ca amintita companie a folosit  vechea formula de calcul – care nu mai era valabila din 2013 – in cazul tuturor clientilor care nu si-au declarat suprafetele construite si cele de pamant, dar nu se stie inca exact care este numarul acestora, fiindca deocamdata CUP face verificari din casa in casa.