IORDACHE: IERI, LA SPITALUL JUDETEAN A FOST PROGRAMAT UN PACIENT LA RMN PESTE 81 DE ZILE. DUMNEZEU E MARE, POATE-L TINE, POATE-L SCAPA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) considera ca managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, nu are motive sa se planga de salariul de circa 6.500 lei pe care-l incaseaza, fiindca oricum “n-a facut nimic notabil” pentru acei bani. Mai mult, Iordache – ce si-a dat demisia zilele trecute din Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean – a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca salariul managerului Rasnoveanu ar trebui platit de PSD, fiindca acest partid a instalat-o in functia amintita: “Dupa parerea mea, salariul doamnei Delia Rasnoveanu ar trebui platit din cotizatiile membrilor PSD. Cei de la PSD au montat-o acolo, ei s-o plateasca! Pentru ca este evident ca doamna Rasnoveanu nu conduce pe nimeni. Pe nimeni!

Iar povestea aia absolut rizibila ca <<asteptam medici sa-i angajam la UPU in garda>> este iarasi o prostie. Pai in primul rand ca Spitalul Judetean doar coordoneaza UPU, UPU nu este in subordinea Spitalului Judetean, este in subordinea domnului Arafat! Dovada ca doamna le incurca…

In al doilea rand, habar nu are de ce se intampla acolo. Chiar nu are! Veti vedea de cate ori intr-o sedinta de CJ apare o noua organigrama, ca a mai angajat un portar, ca a mai angajat un lacatus, ca a mai facut nu stiu ce chestie… Deci nu are o viziune de ansamblu: mai, ne trebui 10 portari si 5 lacatusi, hai dracu’ sa-i angajam si facem o singura chestie… Asta n-ar fi o problema, ca nu cred ca colegii mei din CJ obosesc prea mult ridicand mana la chestia asta. Dar n-a facut nimic notabil! Ati auzit dvs de vreo operatie spectaculoasa facuta in salile alea noi? Nu! Ati auzit de vreun caz salvat in extremis care sa promoveze spitalul? Nu!”.

Informat ca presa a auzit ca in saloanele spitalului sunt culcati cate doi pacienti in pat, dar Delia Rasnoveanu nu a auzit de asa ceva, consilierul PND a comentat: “Ceea ce confirma ce va spun eu! Este un lucru simplu: din dorinta de a lua cat mai multi bani de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, ca sa poata face ce? Ca sa poata plati salariile foarte mari pe care si le doresc. Pentru ca fondul de salarii, dupa maririle de acum, va ajunge din nou la 70-80% din banii care vin de la CJAS. Adica practic nu vor mai avea bani pentru ca spitalul sa functionze, pentru ca toti banii se vor duce pe salarii”.

PND-istul a mai declarat ca in opinia sa, modul in care sunt folosite aparatele  RMN din Spitalul Judetean este unul complet ineficient. Mai exact, Iordache spune ca aceste aparate sunt folosite numai pana la ora 13, iar rezultatul este ca lista de asteptare este foarte mare, iar pacientii asteapta cu lunile ca sa poata fac o investigatie RMN: ”Ieri a fost programat un pacient peste 81 de zile. Acum, Dumnezeu e mare, poate-l tine, poate-l scapa, poate n-o sa aiba nimic, poate… Doamne fereste!

De ce nu functioneaza aparatele RMN? Pentru ca nu exista o garda extinsa la nivelul Radiologiei din Braila, la Spitalul Judetean. Dupa cum bine stiti, la ora 13, RMN-urile nu mai pot fi facute. Programul medicilor este de la ora 7 la ora 13. Deci de la ora 13 la revedere!”.

Declaratia integrala a consilierului Iordache pe aceasta tema, aici: