IORDACHE: PSD A DEVENIT UN CLAN CARE ISI APARA CAMARILA. PROPUN SA FACEM O PETITIE PUBLICA PRIN CARE SA CEREM DEMITEREA LUI MANGIUREA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a propus astazi lansarea unei petitii publice prin care brailenii sa ceara demiterea directorului general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD), in urma scandalului facturilor eronate la apa de ploaie. Iordache s-a convins ca primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, fac scut in jurul lui Mangiurea, in ciuda neregulilor grave descoperite la compania amintita, cu privire la modul in care s-au calculat facturile clientilor. Fiindca este clar ca de la primar – care este si presedintele ADI Dunarea, asociatia care coordoneaza CUP Dunarea – si de presedintele CJ nu ne putem astepta sa ia toate masurile cuvenite in acest caz, Iordache este de parere ca o petitie semnata de cetateni i-ar convinge pe PSD-isti ca brailenii nu mai accepta sa fie tratati in bataie de joc: “Domnul primar Dragomir, domnul Chiriac si domnul Rotaru il apara cu inversunare pe domnul Mangiurea. Eu cred ca modul asta pagubos de a-ti sprijini oamenii nu face decat sa arate ca PSD a devenit un clan care isi apara camarila. E evident ca PSD l-a pus acolo, asta e un lucru sigur. De altfel, se pregatea pentru functia asta domnul Simionescu (fostul primar al municipiului, Aurel Simionescu, PSD – n.r.). A renuntat la cariera de sef al apelor brailene si a ramas consilierul personal al domnului Dragomir.

Stiti ca exista pe piata o gluma, sa o numim, dar ea e adevarata, cu un om de afaceri care a venit la Primarie si a intrebat secretara daca domnul primar se afla in birou si secretara i-a raspuns <<Da, este cu domnul Dragomir!>>. Si este o chestie reala, nu e un banc. Deci eu cred ca in continuare domnul Simionescu conduce destinele Primariei, ceea ce-l face pe domnul Dragomir sa fie un catelus in lesa; acum nu stiu si ce recompense primeste, pentru ca in opinia mea, domnul Simionescu si-a dovedit competenta atatia ani si nici nu trebuie sa mai spun eu multe lucruri aici, doamna Simona Draghincescu, colega mea de partid, l-a atacat in nenumarate randuri pe domnul Simionescu, dupa cum bine stiti, si a explicat cat de rau primar este. Ce as mai putea adauga eu peste doamna Draghincescu, la capitolul asta, ea fiind o specialista in PSD si la bine, si la rau? Acum e la bine…

Inchid paranteza. Deci practic eu va propun sa facem o petitie publica, pe care eu o voi sustine cat pot de mult, ca brailenii sa ceara demiterea directorului CUP si nu numai atat, si efectuarea unei anchete corecte, care sa arate cat de mare este furtul”.

Iordache a mai vorbit despre faptul ca trebuie verificat si ce cantitati de precipitatii iau in calcul pentru taxa pe apa de ploaie cei de la CUP Dunarea, fiindca “la ei ploua ca la Ecuator, in fiecare zi, fie iarna, fie vara, ploua”.

Amintim ca printr-o sentinta definitiva s-a constatat oficial ca in ultimii ani, CUP Dunarea a incarcat in mod artificial facturile la taxa pe apa de ploaie ale braileanului Mihail Stafida, instanta obligand compania sa-i recalculeze acestuia facturile pe perioada 2014-2017 si sa-i restituie banii incasati abuziv. Ulterior s-a dovedit ca angajatii CUP foloseau in paralel doua formule de calcul diferite, desi una nu mai era valabila din 2013, iar primarul Marian Dragomir a admis ca s-a folosit acea formula  veche la toti clientii CUP care nu au declarat  separat suprafetele construite si cele de pamant pe care le detin.