IORDACHE: PSD-ISTII SPUN CA MANGIUREA N-A STIUT. DE CE NU SPUN “DOMNULE, E PROST, DAR E PROSTUL NOSTRU”?

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca exista un motiv foarte important pentru faptul ca primarul Marian Dragomir (PSD), presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, il protejeaza politic pe directorul general CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD), dupa declansarea scandalului facturilor eronate. Iordache a declarat astazi ca acest motiv are legatura cu fondurile foarte mari pe care le ruleaza CUP Dunarea, al caror control PSD-istii nu vor sa-l piarda.

In acest context, consilierul PND apreciaza ca este “o prostie” si o “eroare de comunicare” ca liderii PSD amintiti sa incerce sa-l faca scapat pe Mangiurea sub pretextul ca acesta n-a stiut ca timp de un an si jumatate, de cand este director, subordonatii sai au calculat taxa pe apa de ploaie in paralel cu doua formule diferite, desi una dintre ele nu mai era valabila din 2013 si ca astfel, au incarcat facturile unor clienti: “<<N-a stiut>>… Dar de ce nu spun <<Domnule, e prost, dar e prostul nostru”, ca suna mai bine? Cum adica <<n-a stiut>>? N-a stiut ce? Pai asa, toata lumea poate sa spuna <<N-am stiut! Daca n-am stiut, asta este, va rog frumos sa ma lasati in pace…>>. Daca ei il apara pe domnul Mangiurea cu chestia asta, ca n-a stiut, e o prostie. O eroare si de comunicare si o eroare si de logica. Pai maine-poimaine nu stie ca s-a spart o teava si curge toata apa pe acolo. N-a stiut! S-a inundat putin orasul, dar daca n-a stiut…

Nu se poate asa ceva! Domnul Mangiurea trebuie sa plece de acolo! S-au chinuit sa-l puna si acum trebuie sa-l dea jos… Stiu ca le e greu, pentru ca l-au pus si pe domnul Avram (Ionel Avram, directorul economic al CUP Dunarea, PSD – n.r) acolo, in coasta, pus de o alta factiune din PSD. In mod normal, plecarea lui Mangiurea l-ar aduce pe domnul Avram in pozitia de director, cel putin pana cand se organizeaza sau se aranjeaza un nou concurs. Nu vrea nimeni asta.

Luati in calcul urmatorul lucru: CUP Dunarea si ADI Dunarea au contracte cu BERD de sute de milioane de euro pentru refacerea instalatiilor de apa potabila din judetul Braila. Luati in calcul si faptul ca domnul Avram a fost director la <<Concivia>>, o firma care este subcontractoare a firmei care a castigat licitatia pentru sutele alea de milioane de euro. Deci pe ei plecarea lui Mangiurea nu-i deranjaza pentru ca a castigat Stafida procesul, pe ei ii deranjeaza ca nu mai controleaza banii. Nu asta este miza problemei, nu Stafida, ca a castigat procesul. I-ar da ei de 10 ori lui Stafida banii, numai sa nu existe! Domnul Mangiurea controleaza miscarea banilor – normal, fiind director – in acest sens. Miza este mult mai mare, ea reprezinta sute de milioane de euro, nu este vorba de cazul Stafida. De-asta nu-l demit, de-asta il apara cu atat sarg”.

Cat priveste faptul ca decizia liderilor PSD de a face scut in jurul lui Mangiurea, intr-o chestiune atat de dubioasa, le afecteaza imaginea ca partid, Iordache spune ca social-democratii stiu ca au suficienti votanti, ca sa-si poata permite sa piarda cateva procente, ca imagine: “PSD a pierdut de mult batalia in mediul urban, nu sunt foarte interesati ca aici vor avea probleme de imagine din cauza asta. Ei au asistatii social de la tara cu care castiga alegerile fara niciun fel de probleme. Nu asta ii intereseaza. Ca e vorba de bun simt politic, n-o sa-l gasiti acolo unde-l cautati, pentru ca nu mai e nimeni care are asa ceva…”.

Amintim ca o instanta a stabilit printr-o sentinta definitiva ca in ultimii ani, CUP Dunarea a incarcat in mod artificial facturile la taxa pe apa de ploaie ale braileanului Mihail Stafida si a obligat compania sa-i recalculeze acestuia facturile pe perioada 2014-2017 si sa-i restituie banii incasati abuziv. Dupa popularizarea  cazului Stafida, s-a decoperit ca angajatii CUP foloseau in paralel doua formule de calcul diferite, desi numai una era valabila, iar primarul Marian Dragomir a admis ca s-a folosit acea formula  veche la toti clientii CUP care nu au declarat  separat suprafetele construite si cele de pamant pe care le detin. Deocamdata nu se stie care este numarul clientilor CUP care au fost pusi sa plateasca astfel de facturi eronate, angajatii companiei facand in prezent verificari din casa in casa.