LUNGU: E NECESAR SA ALOCAM BANI PENTRU CONSTRUCTIA UNUI SPITAL DE CRONICI SAU PENTRU AMENAJAREA UNUIA INTR-O CLADIRE DEJA EXISTENTA

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) s-a aratat dezamagit ieri, in plenul CJ Braila, constatand ca niciunul dintre amendamentele aduse de liberali la proiectul de buget pe anul in curs nu fost aprobat, din cauza ca majoritatea PSD-ALDE-PND-PMP nu le-a sustinut.

Lungu a declarat ca aceste amendamente vizau chestiuni ce vin in ajutorul cetatenilor, el dand exemplu propunerea facuta de Adrian Vacu (PNL) privind alocarea unei sume pentru ca in 2018, toti brailenii in varsta de peste 16 ani sa-si poata face analize gratuite la Spitalul Judetean: “Analize care ar trebui facute periodic si in special batranilor, oamenilor in varsta de la tara. De ce? Pentru ca analize facute in timp, periodic, inseamna preventie, iar preventia inseamna multe altele. Adica o stare putin mai lejera in spitalele din judetul Braila.

Am niste amendamente pe sanatate. Stim ca in ultimii ani s-a investit foarte mult in sanatate, stim ca sunt sectii care au fost puse la punct, dar sunt si alte sectii care au nevoie de ajutorul nostru. Am vazut ca ati prins in buget – lucru care m-a bucurat – rugamintea pe care a avut-o colegul meu, domnul Varga, cu Spitalul de Maternitate, un lucru foarte bun, benefic. M-am gandit si la faza aceea cu alocarea cu 50% mai mult pentru acreditarea spitalului de la Faurei, 50% mai mult ca sa putem sa-i ajutam – tot pentru preventie, domnule presedinte, nu pentru altceva! Stiu ca e treaba lor, stiu ca e in subordinea unitatii administrativ teritoriale, dar si noi putem sa gasim o formula sa-i ajutam.

Dar ce vreau sa va spun: in ultimii ani a crescut foarte mult numarul cazurilor pacientilor cu boli cronice – si aici fac referire la persoanele identificate cu pancreatita cronica, hepatita, diabet, cancer si inca cateva. As vrea sa va atrag atentia ca acest numar e in continua crestere si ca ar trebui sa ne gandim foarte mult la investitii pe aceasta parte si mi-as dori, daca se poate, sa prindem in acest buget, acum, macar un studiu si totodata, daca e necesar, constructia unui spital sau reabilitarea unui corp, a unei cladiri din cadrul CJ, pentru aceste sectii”.

Niciuna dintre propunerile liberalului nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata.