MANGIUREA: NORMAL, AR FI TREBUIT SA STIU TOATE PROBLEMELE DIN CUP. DAR DACA CA ELE AU FOST ASCUNSE SI NU MI S-AU SPUS… NU CRED CA SUNT VINOVAT

Directorul general al CUP Dunarea Braila, Silviu Mangiurea (PSD), spune ca personal, nu a stiut ca subordonatii sai calculeaza taxa pe apa de ploaie cu doua formule diferite, in paralel, desi numai una era valabila si ca atare, nu este responsabil de aceste nereguli intamplate in ultimul an si jumatate, de cand este la conducerea companiei. Daca mai ia in considerare si faptul ca neregulile respective au inceput pe vremea fostului director, lui Mangiurea i se pare foarte clar ca el n-are nicio vinovatie in faptul ca luna de luna, unora dintre cetateni li s-au umflat facturile la taxa pe apa de ploaie.

L-am intrebat astazi pe directorul general CUP daca nu ar fi trebuit sa stie ce nereguli se intampla in companie, avand in vedere functia pe care o detine. Acesta ne-a raspuns: “Normal, ar fi trebuit sa stiu toate problemele. Daca ele au fost ascunse si nu mi s-au spus… De aceea si avem sef serviciu, sef birou.

In al doilea rand, ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat inainte sa fi fost eu director”.

I-am reamintit lui Mangiurea ca aceste nereguli au continuat pe toata perioada de cand a venit el la conducerea companiei, iar comentariul sau a fost: ”Persoana respectiva, daca a vazut ca nu gaseste intelegere la angajatii cu care a intrat in contact, consider ca era bine si era chiar mult mai operativ sa vina in audienta la mine sau nu numai in audienta, in orice zi, sa discute si sa-si spuna speta, ca eu sigur gaseam o solutie de a rezolva problema mult mai rapid”.

Intrebat daca s-a gandit la varianta de a-si da demisia, ca urmare a descoperirii acestor nereguli, Silviu Mangiurea ne-a declarat: “Dvs imi cereti demisia de mai mult timp, dar eu nu cred ca sunt vinovat pentru aceasta chestie”.

Intrebat daca in opinia sa, este suficient ca a fost demis directorul comercial, acesta a spus: ”Nu. E foarte bine ca dvs, presa si opinia publica sesizeaza niste lucruri. Nu putem sa le stim pe toate, ca n-avem cum. Noi le analizam. Eram in culpa daca nu eram de acod cu ceea ce a hotarat justitia sau nu dadeam drumul la procedura de verificare si de indreptare a lucrurilor pe viitor, daca mai sunt aspecte de genul asta”.