MANGIUREA: NU I-AM OBLIGAT PE ANGAJATI SA PLATEASCA PENTRU ACOPERIREA PAGUBEI; EI S-AU OFERIT!

Directorul general al CUP Dunarea Braila, Silviu Mangiurea, neaga categoric faptul ca el, personal, ar fi facut presiuni asupra vreunui angajat, ca sa-l determine sa plateasca din salariu pentru acoperirea prejudiciilor calculate in urma unui recent control al Curtii de Conturi, aferent perioadei 2014-2015.

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat intr-o conferinta de presa ca angajatii CUP reclama un abuz din partea conducerii, sustinand ca au fost obligati sa accepte sa plateasca din salariul lor sume de 400-500 lei, ca sa acopre prejudiciile depistate de Curtea de Conturi. Liberalul a declarat ca surse din interiorul companiei i-au comunicat ca oamenii au fost amenintati ca daca nu sunt de acord sa achite aceste sume, vor fi concediati.

In ceea ce-l priveste, directorul general CUP ne-a declarat ca a aflat din presa despre aceasta chestiune, fiindca nu se ocupa el de asemenea lucruri, si a dat asigurari ca nu a obligat pe nimeni sa dea vreun leu, ci doar a cerut sa se gaseasca o solutie, iar cei circa 70 de angajati de la compartimentul vizat s-au oferit sa plateasca toti, pentru recuperarea sumei respective: “Din cate stiu eu, mi s-a adus la cunostinta – ca azi am vazut si eu in presa speta asta -, am discutat cu directorul economic, care, la randul lui, a primit informatia ca ei, colectivul, au avut niste discutii si s-au gandit la o solutie – dar inca o data, in niciun caz directorul general nu a avansat acesta solutie -, sa acceseze niste bani pe care ii au in garantie, pentru ca intr-adevar, Curtea de Conturi a penalizat compania pe niste spete in care sectorul comercial, incasatorii si cititorii si personalul economic, au avut niste inadvertente”.

L-am intrebat pe Silviu Mangiurea daca inspectorii Curtii de Conturi au stabilit si cine trebuie sa plateasca pentru acele prejudicii, iar acesta ne-a spus: “Nu. Le-am zis sa gaseasca o solutie”.

“Si ei s-au oferit sa plateasca din salariul lor acei bani, asta spuneti dvs?”

“Asa stiu, ca au discutat in colectivul lor, acolo – chiar azi am discutat despre asta -, dar in niciun caz, nimeni nu poate sa spuna ca directorul general a discutat cu ei sau i-a impus aceasta speta.

Trebuia facuta o analiza, ca sa vedem cine se face vinovat de aceasta treaba. Si ca sa nu se mai faca aceasta analiza, ei s-au oferit sa plateasca toti o suma. Datorita unei logici, in compartimentul comercial noi facem o rotatie a incasatorilor si a cititorilor in teren. Perioada care a fost analizata fiind de 2 ani,  2014-2015, in acesta perioada ei au fost rotiti si au zis <<Mai, nu putem sa spunem ca a fost x acolo si de aici s-a tras neregula!>> „.

Mangiurea nu a putut sa confirme sau sa infirme ca este vorba despre o cotizatie “benevola“ de circa 500 lei de persoana, el precizand ca nu s-a ocupat personal de aceasta chestiune.